Testiranja tokom noći: Problem sa snabdevanjem vodom prilikom nestanka struje - biće rešen za nekoliko nedelja


U proteklih nekoliko meseci grad je više puta iz tog razloga
ostajao bez vode, što je bilo povod da se mnogi sugrađani zapitaju gde nastaje problem.

Kako je za Dnevnik pojasnio direktor Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija” Gvozden Perković, to je pitanje za „Elektrodistribuciju Novi Sad” jer se radi o prekidu napajanja u trafostanici ili problemu s elekričnim kablovima, a ne o kvaru u Fabrici vode.

– Naša fabrika vode se snabdeva iz četiri izvora električne energije, pa kada dođe do prekida napajanja strujom zbog havarije, mora da prođe određeni period jer automatsko prebacivanje sistema nije moguće – pojašnjava Perković, i dodaje da se tada voda polako pušta u vodovodnu mrežu da ne bi došlo do pucanja cevi.

Kako Dnevnik saznaje, problem sa snabdevanjem vodom prilikom nestanka struje u Fabrici vode biće rešen za nekoliko nedelja. To je potvrdio i Gvozden Per­ković, koji kaže da je u toku testiranje novog sistema snabdevanja električnom energijom.

– Radi se o automatskom sistemu, koji će rešiti sve izazove na koje smo do sada nailazili – navodi Per­ković. – Zadatak novog sistema je da automatski, za nekoliko minuta, prebaci postupak snabdevanja vodom na drugi izvor električne energije, pri čemu neće doći do prekida rada u Fabrici vode.

Prema njegovim rečima, radi se o složenom sistemu, koji će biti od izuzetnog značaja za Novi Sad, a testiranja će se izvoditi tokom noći da bi se građani poštedeli neprijatnosti.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO