Takmičenje kućnih pivara za vikend na Štrandu - Zbogom Brus Li, Josip A Lisac...


Klub Pivara Novi Sad organizuje treće po redu internacionalno
"Takmičenje kućnih pivara", koje će biti održano 21. i 22. septembra u klubu "Kapetan Barni" na Štrandu.

Pored takmičarskog dela, posetioce očekuje i muzički program tokom kog će nastupiti Josip A Lisac, Zbogom Brus Li, FunktastiCoalition, a ulaz na takmičenje je besplatan, kao i ulazak na Štrand u tom periodu.

Do 27. avgusta, do kada je trajao konkurs, prijavili su se takmičari  iz Srbije, ali i drugih država kao što su Poljska, Slovačka, Francuska, kao i takmičari širom regiona. Takmičenje će biti podeljeno u pet kategorija (APA, Porter/Stout, IPA, Pale Lager, Pšenično), a pobednike će izabrati internacionalni žiri, sastavljan od članova iz Poljske, Slovačke, Srbije i Hrvatske.

Specifično za ovo takmičenje jeste to što se ne takmiče afirmisane pivare, već takmičari koji u kućnim uslovima prave pivo sa domaćim sastojcima. "Iako u našoj zemlji još uvek nije dovoljno napredovao ovaj vid pivarstva, interesovanje za pravljenje domaćeg kraft piva je u porastu, te je ova manifestacija od velikog značaja za rast i popularizaciju još uvek mladog, zanatskog pivarstva", kažu organizatori, uz poziv zainteresovanim Novosađanima da dođu, ponesu kupaći i uživaju u različitim ukusima piva, dobroj klopi i muzici na plaži.

Za detaljnije informacije posetite Fejsbuk stranicu Klub pivara Novi Sad.

izvor: 021.rs, agencije, foto: ilustracija, franky242/freedigitalphotos.net

POPULARNO