Rekonstrukcija 10 ulica na Podbari


Gradska uprava planira da u narednom periodu rekonstruiše
saobraćajne površine i, gde je to moguće, proširi kolovoz u deset ulica na Podbari.

Kako se navodi u konkursu za izradu tehničke dokumentacije, predviđene su rekonstrukcije ulica Save Vukovića, Lađarske, Zlatne grede, Skerlićeve, Svetosavske, Sterijine, Baranjske, Daničićeve, Milovana Vidakovića i Matice srpske.

Plan je da u Ulici Save Vukovića bude proširen kolovoz na širinu od tri do pet metara sa obostranim pešačkim stazama, s tim da će se staze i parkinzi graditi gde je to moguće u skladu sa raspoloživim prostorom.

Projektovanje obuhvata i najužu ulicu u Novom Sadu - Lađarsku, koja je duga oko 85 metara i široka dva i po metra, ali ona neće moći da bude proširena. U Ulici Zlatne grede takođe neće biti proširenja jer nema uslova za to, kao i u Skerlićevoj.

U Svetosavskoj će biti zadržana postojeća širina kolovoza od 5,5 metara i širina obostranih pešačkih staza, a budući projekat treba da predvidi izgradnju što većeg broja parking mesta u skladu sa prostornim mogućnostima.

Sterijina, Baranjska i Ulica Milovana Vidakovića će zadržati postojeću širinu, dok se u delu Daničićeve koji ranije nije bio rekonstruisan, u dužini od 120 metara, predviđa dodavanje parkinga, gde za to ima mesta.

Ulica Matice srpske će takođe ostati istog profila, samo što projektom treba predvideti povećanje broja parkinga u skladu sa mogućnostima.

izvor: 021.rs, agencije, foto: 

Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Stanovi od 500 evra po kvadratu i za zdravstvene radnike? Na Bulevaru Evrope do kraja godine nove zgrade