Prijem za prijatelje iz Noriča: Novi Sad iz godine u godinu izgleda sve lepše i uređenije


Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić i
sekretar Skupštine grada Marko Radin primili su danas u gradskom parlamentu članove Društva prijateljstva Norfolk/Norič - Novi Sad, predvođene počasnim građaninom Novog Sada Piterom Beklijem.

Današnja poseta Skupštini jedna je u nizu poseta engleskih prijatelja gradskim institucijama i ustanovama, a predsednik novosadske Skupštine poručio im je da se osećaju kao u svom gradu, jer Novi Sad to i jeste.

- Uvek vam stojimo na rasploganju, a Novi Sad je i vaš grad - kazao je predsednik gradskog parlamenta Zdravko Jelušić.

Počasni građanin Novog Sada Piter Bekli istakao je da je uvek zadovoljstvo boraviti u Novom Sadu, poručivši da je "veoma zahvalan što može da se sretne sa ljudima odave" i "što je ponovo među prijateljima".

Tokom boravka u našem gradu, članovi Društva prijateljstva obišli su ŠOSO "Milan Petrović" i Muzičku školu "Isidor Bajić", a jedna od članica Društva, Vendi Kvin, istakla je pohvale na znanje i trud učenika pomenute muzičke škole.

- Učenici škole "Isidor Bajić", koji su prethodnih godina gostovali u Noriču i predstavljali se publici na koncertima, pokazali su fascinantnu nadarenost i talenat za muziku. Zadovoljstvo je slušati ih - kazala je Vendi Kvin.

Među delegacijom iz Noriča bilo je gostiju koji su prvi put posetili Novi Sad, a svoje impresije o našem gradu tokom razgovora izneo je i Bob Jang, ukazavši da je boravak u Novom Sadu "daleko iznad svih očekivanja".

- Prvi put smo ovde. Vrlo smo iznenađeni dobrim vibracijama i atmosferom u gradu, koju bih uporedio sa onom u Parizu. Ljudi su veoma prijateljski nastrojeni - rekao je Bob Jang.

Piter Bekli je tokom razgovora ustvrdio kako grad iz godine u godinu izgleda sve lepše i uređenije, a predsednik Skupštine grada Zdravko Jelušić podvukao je da gradska administracija čini sve kako bi infrastruktura u Novom Sadu bila na najvišem nivou.

- Infrastrukturni radovi se obavljaju i zbog sređivanja grada u okviru izbora Novog Sada za Omladinsku prestonicu mladih 2019. godine i Evropsku prestonicu kulture 2021. godine. Uveravam vas da će Novi Sad za godinu do dve imati sjaj kakav je uvek imao, jer je oduvek važio za najčistiji grad u Srbiji - zaključio je Jeušić.

Članovi Društva zahvalili su se domaćinima na prijemu, a tokom posete našem gradu sastaće se i sa predstavnicima OPENS-a 2019. i predstavnicima Novi Sad 2021.

foto: Most Novi Sad, Norič