Počinje proizvodnja robe za Lidl - odjednom otvaranje najmanje 10 objekata


Jedan od najpoznatijih svetskih trgovinskih lanaca uskoro će
otvoriti vrata za kupce u Srbiji. Ovog meseca počinje proizvodnja robe koja je poručena za njihove radnje. Do kraja godine otvaranje sigurno, kažu iz Lidla.

Više od deset prodavnica "Lidla" otvoriće svoje kapije za potrošače u oktobru, saznaju "Novosti".

Iako u ovoj kompaniji ne žele da preciziraju tačan datum otvaranja, "Novosti" da će prvi kupci u toku sledećeg meseca moći da pazare robu u jednom od najpoznatijih svetskih loukostera.

Izvor lista kaže da je "Lidl" već poručio veliki kontingent robe od domaćih proizvođača, čiji će se brendovi naći na njegovim policama.

U izjavi koja je dostavljena Mondu iz Lidla nisu potvrdili, ali ni demantovali ovu informaciju. Ali, jasna je poruka: "Potrošači u Srbiji će moći da kupuju u Lidlu do kraja godine".

"Potrošači nas željno očekuju i raduje nas njihovo uzbuđenje oko otvaranja, a možemo reći da smo i mi jednako uzbuđeni. Činjenica je da se Lidl za otvaranje svojih prodavnica u Srbiji temeljno priprema, što podrazumeva zapošljavanje velikog broja kolega, ali i pravovremene obuke za njih, određivanje asortimana i testiranje redovnih procesa rada, poput poručivanja i isporuke robe. Datum otvaranja podelićemo sa našim potrošačima nakon još nekoliko važnih koraka koji nas očekuju u procesu pripreme. Ono što ostaje kao naš dogovor i obećanje je, da će potrošači u Srbiji imati priliku da obave kupovinu u Lidlu do kraja godine", rekla je za Mondo Martina Petrović, rukovodilac Korporativnih komunikacija Lidl Srbija.

Imajući u vidu da će tokom ovog meseca početi proizvodnja robe za "Lidl", sa kraćim rokom trajanja, moguće je da će otvaranje biti u oktobru.

Ovim će se konačno završiti saga o dolasku ovog lanca u Srbiju, koji je u mnogim gradovima širom zemlje odavno izgradio svoje prodajne objekte, a u junu je svečano, uz prisustvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, otvorio veliki distributivni centar u Staroj Pazovi.

Kako su iz "Lidla" više puta ponavljali, oni će odjednom otvoriti prodavnice i to u najmanje deset, možda čak i 15 objekata.

Uz izgradnju supermarketa, "Lidl" je već primio u stalni radni odnos čak 1.000 radnika, koji su u međuvremenu prošli kroz plaćene obuke širom regiona, gde ova kompanija već radi.

Nezvanično, u samim objektima već postoji roba i radnici, a kasiri uvežbavaju svoje buduće zadatke.

Najveća je nepoznanica hoće li nam "Lidl" doneti i niže i prihvatljivije cene.

Iako naši ekonomisti misle da se ništa neće dramatično promeniti, proizvođači i novi "Lidlovi" partneri iz Srbije tvrde da će cene biti prilično niže nego u postojećim trgovinskim lancima.

izvor: novosti.rs, mondo.rs, agenicje, foto: ilustracija

Lidl se otvara u oktobru - zaposleno 1.000 radnika, veće plate, niža cena za potrošače...

POPULARNO