Pehar za Vošu - Osvojen turnir u Solunu


Pečat na pripreme za novu sezonu prvotimci Vojvodine NS seme
stavili su osvajanjem još jednog turnira. Ovoga puta pokorili su Novosađani Solun, gde su u tri dana zabeležili dve pobede i jedan poraz. U poslednjem kolu izgubili su Novosađani posle pet setova od rumunske ekipe CSM 2:3 (26:24, 23:25, 25:23, 20:25, 14:16), ali su dva seta bila dovoljna za konačni trijumf.

Trener Siniša Gavrančić iskoristio je priliku da pruži šansu onima koji su do sada manje igrali, pa su susret počeli Todorović, Vučićević, Kujundžić, Perić, Simić, Kovačević i libero Škundrić, a kasnije je zaigrao i Rudić. Trebalo je da prođe gotovo ceo set da ova postava dođe na svoje i preokrene vođstvo Rumuna. Blokom je Vučićević doneo 25:24, a onda je Vojvodina  završila set rezultatom 26:24.

Nastavili su u istom ritmu crveno – beli, ali se ni protivnik nije predavao. Ohrabrivši se dobrom igrom, u pojedinim momentima Novosađani su na terenu pravili i egzibicije, izmamivši tako čak i aplauz rivala. Nekoliko grešaka u samom finišu rezultiralo je gubitkom tog seta i izjednačenjem na 1:1. Treći set doneo je dosta neizvesnosti, ali je Vojvodina bila sigurna u završnici za vođstvo od 2:1. Posle dva dobijena seta bilo je jasno da je Vojvodina pobednik turnira, a ekipa CSM uspela je da se izbori za taj-brek i na kraju i za utešnu pobedu. U svakom slučaju i ovakav meč mladim igračima biće značajno iskustvo.

Organizator je na kraju uručio svečano ekipi Vojvodine i pehar namenjen pobedniku turnira.

izvor, foto: okvojvodina.org

POPULARNO