Otvorena NS bike stanica na Telepu


Danas je na Telepu otvorena nova NS bike stanica za
iznajmljivanje gradskih bicikala.

Stanica je locirana na Bulevaru patrijarha Pavla, između ulica Feješ Klare i Jožefa Atile.

Prilikom otvaranja, direktor JKP „Parking servis“ Stevan Lugonja je izjavio:

NS bike sistem je od danas bogatiji za još jednu stanicu za iznajmljivanje gradskih bicikala. Ovo je 14. biciklistička stanica po redu i sa ovim brojem stanica Ns bike, postaje veoma ozbiljan sistem alternativnog prevoza po gradu.

Izgradnjom stanice na Bulevaru patrijarha Pavla, povezaćemo i ovaj deo grada u NS bike sistem.

Posebna prednost ove lokacije je i to što ovaj deo grada ima veoma dobre biciklističke staze.

I ova stanica, kao u ostalom i sve druge, je automatizovana, što znači da je iznajmljivanje bicikala omogućeno 24 sata. Od ove godine dostupna je i NS bike mobilna aplikacija, koja pruža informacije o lokacijama svih stanica uz mogućnost navigacije, o broju bicikala na stanicama, odnosno o broju slobodnih mesta za vraćanje istih, u realnom vremenu. Ovo su podaci koji u mnogome olakšavaju korišćenje bicikala i štede vreme.

Direktor Turističke organizacije Novog Sada, Branislav Knežević je ovom prilikom izjavio da podržava razvoj NS bike sistema jer je on postao i deo turističke ponude Novog Sada.

Veliki broj iznajmljivanja govori da se kultura vožnje bicikala vratila na gradske ulice, odnosno biciklističke staze, a mi je podstičemo još jednom novom biciklističkom stanicom.

izvor: NSTV, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO