Novi trener Voše: Za mene je prosto nezamislivo da Vojvodina ne igra Evropu svake sezone


Došao sam u Vojvodinu da budemo u vrhu srpskog fudbala

uz Crvenu zvezdu i Partizan, tamo gde je jednom od naših najstarijih klubova i mesto, a ne na sredini tabele. To je u razgovoru, za Novosti, istakao naš ugledni strateg Dragomir Okuka, koga je Upravni odbor Novosađana u petak uveče jednoglasno imenovao za šefa struke profesionalnog pogona umesto, prethodno razrešenog Aleksandra Veselinovića.

Okuka, takođe, naglašava da se nije ni malo dvoumio da ponovo zasuče rukave u klubu koji je vodio pre 18 godina, na prelazu iz 20. u 21. vek.


Nezamislivo da Vojvodina ne igra Evropu

- Bio sam okrenut ka inostranstvu, s obzirom na to da sam "preko" radio 12 godina. Međutim, kada je stigla ponuda sa "Karađorđa", nisam razmišljao i pored toga što dve godine pauziram, ali aktivno pratim dešavanja. Jer, za mene je prosto nezamislivo da Vojvodina ne igra Evropu svake sezone. Da ne verujem u ispunjenje tog cilja, verujte, ne bih se prihvatio posla. Jeste, postoji kriza, ali ja ne sumnjam u ekipu i nisam došao da budemo peti-šesti - govori u dahu Okuka.

Novi strateg Novosađana ističe da je gledao tri utakmice ekipe sa "Karađorđa" ove sezone, u kojoj je mnogo novih igrača, ali i "materijala" za uspeh.


Vojvodina može i mora bolje

- Potrebno je, ono što uvek fali trenerima, vreme da se sve ukomponuje. S tim problemom suočavao se i moj prethodnik. Vojvodina, istina je, često menja trenere, ali smatram da ima prostora da se napravi mnogo toga dobrog. Zato sam se i prihvatio, jer Vojvodina može i mora bolje.

Da bi se Novosađani vratili u vrh srpskog fudbala, kako Okuka smatra, potrebno je da se animiraju sve snage u klubu.

- Trener je samo jedna karika u klubu i nije svemoguć. Najvažnije je da se nametnemo dobrim radom, poštenim odnosom, da svi do jednog fudbalera igraju pošteno, korektno i borbeno 90 minuta.

Startujem sa ekipom u ponedeljak punom parom.

Jer, nema se vremena, pošto već u petak igramo sa Radničkim - zaključio je Okuka, prenose Novosti.

izvor: novosti.rs, agencije, foto: Fotografije fudbalskih utakmica Jelena Grlić

POPULARNO