Novi Sad dobija novi park - Uređuje se Park prisajedinjenja između dva muzeja, umesto garaže


Delimično uređen parkić između dve zgrade Muzeja Vojvodine
u Dunavskoj ulici od ponedeljka je ograđen i uređuje se kako bi postao Park prisajedinjenja, saznaje 021.rs.

Park bi trebalo ovako da se nazove jer će biti gotov do otvaranja Muzeja prisajedinjenja Vojvodine 25. novembra, što se poklapa sa obeležavanjem stogodišnjice Velike narodne Skupštine Srba, Bunjevaca i ostalih Slovena u Banatu, Bačkoj i Baranji, na kojoj je doneta odluka o prisajedinjenju Vojvodine Kraljevini Srbiji.

U pitanju je površina koja je ranije bila predviđena za garažu, a protiv čega su Novosađani ranije protestovali. Direktor Muzeja Vojvodine Drago Njegovan za 021.rs kaže da će parkić koji sada postoji opstati i da se biti dodatno uređen.

On je pojasnio da će prostor za istrčavanje pasa će biti malo pomeren i opremljen novom opremom, da će biti uklonjen beton koji je služio kao privremeni parking, da će staze i deo platoa biti behatonirani, dok će zelene površine biti povećane i biće zasađeno dodatno drveće. Njegovan za 021.rs navodi da će prostor gde se sad parkiraju automobili ubuduće služiti za održavanje kulturnih dešavanja, mada će i dalje preko tih behaton staza moći da prođu vozila za potrebe muzeja ili hitnih službi.

izvor: 021.rs, foto: ilustracija

POPULARNO