Nova uprava i pojačanja: KK Voša cilja na plasman u ABA ligu


Novosađani su se prošle godine, posle dve decenije, vratili u
najviši rang klupske košarke - Košarkašku ligu Srbije. Iako im se nisu davale velike šanse, "crveno-beli" su prikazali odličnu igru, najmlađi tim šampionata je pobeđivao daleko iskusnije protivnike, što ih je na kraju odvelo i u Superligu.

Ideja nove uprave kluba je da se klub podigne na viši nivo, da se ostvare novi uspesi, a u bliskoj budućnosti rukovodstvo cilja na plasman u ABA 2 ligu.

Međutim, ekipu su na letnjoj pauzi napustili neki od ključnih igrača, kao što su Krsto Bjelica, Dejan Janjić, Nikola Silađi. Oni će u narednoj sezoni nositi dresove Zlatibora, Mege i Vršca.

Nasuprot tome, "crveno-bele" boje obukli su bek šuter Luka Anđušić (24). On svoju profesionalnu karijeru započinje u Vojvodini, pošto je pre toga završio studije u SAD, na koledžima Južna Alabama i Pitsburg. Anđušić je igrao u mlađim kategorijama Partizana, Hemofarma, a upisao je nastupe i za reprezentaciju Srbije.

Još jedan "Amerikanac" u klubu je Dušan Majstorović. Dvadesetrogodišnje nisko krilo i bek se takođe vraća u Srbiju sa koledža. Ovaj Beočinac je košarku počeo da igra u novosadskom Staru, potom se preselio u Vršac, a sa 17 godina je otišao u SAD, gde je završio srednju školu i upisao koledž.

Povratnik u redove Novosađana je dvadesetsedmogodišnje krilo Miloš Grubor. On je već nastupao za Vojvodinu, ali i za Vršac, Napredak, te rumunsku Krajovu. Sarađivao je sa trenerom Filipom Socekom i igrao je sa većinom Vošinih prvotimaca, pa uklapanje u novu-staru sredinu ne bi trebalo da predstavlja problem.

U novu sezonu, osim sa izmenjenim sastavom, Vojvodina ulazi i sa novim rukovodstvom. Na sednici Skupštine kluba prošle nedelje, odlučeno je da će novi predsednik Upravnog odbora biti Bogdan Kuzmanović. On je toj poziciji zamenio Radomira Jovančevića, koji je vodio klub prethodnih 13 godina, a koji je delegiran da i dalje predstavlja i zastupa "crveno-bele".

Direktor kluba je Mićo Radanović, koji na tu funkciju dolazi umesto Miroljuba Puškića. U UO će sedeti još i Svetislav Tričković, Bojan Radojević i Milan Vlaisavljević. Novi predsednik Skupštine je advokat Aleksandar Ćirić.

Igrači Vojvodine do početka sezone nastavljaju sa pripremama. Prvu utakmicu igraju 6. oktobra na gostovanju u Novom Pazaru.

izvor: 021.rs, agencije, foto: kkvojvodina.rs