"Hleb" ponovo na prodaju - nekada 100.000 vekni na dan


Stečajni upravnik oglasio je drugu prodaju imovine AD "Hleb"
iz Novog Sada, metodom javnog nadmetanja.

Imovinu "Hleba" čine nepokretnosti u Novom Sadu, Petrovaradinu, Sremskoj Kamenici i Futogu. Na prodaju je više objekata izgrađenih u Novom Sadu u Ulici Bajči Žilinskog, među kojima je poslovni kompleks fabrike hleba i peciva s magacinima i silosima. U Novom Sadu, u Ulici Gavrila Principa, prodaje se takođe više objekata starijeg datuma izgradnje. U Danila Kiša prodaje se ruinirani objekat, a reč je o lokaciji za izgradnju stambene zgrade. Na prodaju su i tri dvorišne stambene jedinice od 161 kvadrat u Jevrejskoj ulici.

Osim poslovnih objekata u Novom Sadu, prodaje se i nekoliko stanova u vlasništvu tog preduzeća. Tako su u ponudi jednosoban stan od 31 kvadrat u Stevana Čalenića i tri garsonjere od po 14 kvadrata na Futoškom putu, uz napomenu da je reč o društvenoj svojini, a stambena zgrada je namenjena za kolektivno stanovanje.

Od pokretne imovine, prodaje se linija za proizvodnju hleba, profesionalna pekarska oprema za proizvodnju, silosna oprema, kancelarijski nameštaj i motorna vozila. Na prodaju su i zalihe rezervnih delova i alata, goriva i ambalaže, kao i potraživanja i prava koje je to preduzeće imalo na kraju prošle godine.

Početna cena je 346.748.145 dinara. Licitacija je zakazana za 17. oktobar.

Podsetimo, prva licitacija bila je zakazana za 12. jul, a početna cena tada je bila 416 miliona dinara.

Novosadski AD "Hleb" ne postoji otkako je ključ u bravu stavljen u decembru 2017. godine, posle stečaja uvedenog 19. septembra, a zatvorene su i sve prodavnice "Hleba" u Novom Sadu. Tako je blizu 90 radnika za nepuna tri meseca od uvođenja stečaja do likvidacije ostalo bez posla. Iz ovog nekadašnjeg novosadskog giganta, svojevremeno je izlazilo i po 100.000 vekni na dan.

izvor: Dnevnik, Ekapija, 021.rs, agencije, foto: ilustracija

POPULARNO