Gradska biblioteka danas obeležava svoj dan - popust od 50 odsto prilikom upisa


Dan Gradske biblioteke biće svečano obeležen
danas, 24. septembra.

Program će se održati u Čitaonici Biblioteke u Dunavskoj 1, sa početkom u 12 časova. Uvodnu reč daće direktor Biblioteke Dragan Kojić.

Svečanu besedu "Vukov Rječnik kao istorija srpske kulture" održaće prof. dr Ljiljana Pešikan Ljuštanović. Odrednice iz Rječnika kazivaće Predrag Momčilović, dramski umetnik.

U muzičkom delu programa učestvuju Andrej Balaž (klavir, Srednja muzička škola, u klasi Vitalija Guličuka) i Stela Molnar (klavir, Srednja muzička škola, u klasi Olge Borzenko).

Povodom obeležavanja Dana Biblioteke, pripremljene su tri izložbe:

- u holu Čitaonice biće otvorena izložba "Šezdeset godina sa vama", posvećena radu ove ustanove u periodu od 1958. godine (kada je, objedinjavanjem rejonskih biblioteka, Gradska biblioteka formirana u današnjem obliku);

- na Odeljenju "Đura Daničić" biće postavljene dve izložbe: "Dvesta godina Vukovog Srpskog rječnika" i "Gradskoj biblioteci u pohode: znamenite ličnosti naše kulturne scene – beleške i utisci".

Takođe, Biblioteka svim građanima u ponedeljak omogućuje popust od 50 odsto prilikom upisa tako da će članarina za odrasle građane iznositi 250, a za decu 150 dinara. Članarina važi godinu dana.

izvor: 021.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO