Deo parkinga na Bulevaru Mihajla Pupina pretvoren u stajalište za turističke autobuse


Veći deo parking prostora na Bulevaru Mihajla Pupina, preko puta
Banovine, pretvoren je u stajalište za turističke autobuse.

Na ovom mestu ranije je bilo dvadesetak parking mesta, a nakon što su po nalogu Uprave za saobraćaj iscrtanе oznake za autobusko stajalište, ostalo je tek nekoliko mesta za parkiranje automobila. Ovo pretvaranje parkinga u stajalište za turističke autobuse iznenadilo je građane.

Jedan od stanara obližnjih zgrada, koji zbog života u centru muku muče sa mestima za parkiranje, tražio je objašnjenje od Gradske uprave. Odgovor koji je dobio podeljen je na društvenim mrežama, a u njemu stoji da Uprava za saobraćaj stajalište za autobuse uvodi radi lakšeg i bezbednijeg manevrisanja autobusa, jer to nije moguće u uzanim ulicama strogog centra grada.

Takođe, Uprava smatra da je pozicija stajališta prihvatljiva, naročito sa aspekta blizine kulturno-istorijskih spomenika i drugih objekata. Uprava je na primedbu da se stanarima ukidaju parking mesta navela da je preostalo još 10 mesta za parkiranje i da će predložiti da se građanima koji imaju adrese stanovanja na toj lokaciji odobri da godišnja parking karta važi i u delu Bulevara Mihajla Pupina, od Jevrejske do Ulice Žarka Zrenjanina.

izvor: 021.rs, agencije, foto: ilustracija