Deca moraju da plate da bi predstavljala Srbiju


Samo deca roditelja sa dobrim primanjima ili ona koja treniraju
u većim klubovima, mogu da se nadaju sportskim rezultatima, jer je za učešće na međunarodnim takmičenjima, čak i kada su članovi reprezentacije, sami moraju da snose troškove.

Tako je pre dve nedelje od klubova zatraženo da za svoje članove, koji će na Balkanskom prvenstvu u tekvondou nastupiti u ime Srbije, plate 18.000 dinara.

To je iznos koji, po navodu Tekvondo asocijacije Srbije, u čijoj režiji putuju, pokriva troškove autobuskog prevoza, prenoćišta sa doručkom za dva dana, kotizaciju od 3.600 dinara po takmičaru i putno osiguranje - kaže jedan od nekoliko roditelja koji su se obratili redakciji Danas-a.

On dodaje da se ne zna šta koliko košta ali da klub u kome trenira njegovo dete ne može taj novac da pokrije iz svojih sredstava. Kaže i da nema logike da klubovi snose troškove reprezentacije jer su i sami već uložili mnogo novca kako bi finansirali takmičenja i opremu za svoje članove. Smatra da se takvim sistemom forsiraju veliki klubovi i takmičari koji su se već dokazali, dok mlađe kategorije za šansu da steknu ime moraju da plate.

izvor: danas.rs, agencije, foto: domdeen/freedigitalphotos.net

POPULARNO