Bulevar Bate Brkića preko Satelita do Futoškog puta - do kraja 2019.


Posle višegodišnjeg čekanja, Grad je raspisao tender za izbor firme
koja će produžiti Ulicu Bate Brkića, od Bulevara Jovana Dučića do Futoškog puta, saznaje 021.rs.

Ovi radovi, koji su procenjeni na više od 310 miliona dinara i finansiraće se pola iz ovogodišnjeg, a pola iz budžeta za 2019. godinu, čekali su do sada zbog nerešenih imovinsko-pravnih odnosa i više neuspelih javnih nabavki za dopunu tehničke dokumentacije.

Ulica Bate Brkića će biti produžena za 550 metara ka Futoškom putu, preko Satelita, odnosno nekadašnjeg Tozinovca. Ulica će biti bulevarskog tipa, tj. biće široka oko 40 metara sa po dve kolovozne trake od po tri metara, razdelnim ostrvom i obostranim biciklističkim i pešačkim stazama, kao i parkinzima. Proširiće se i deo ulica Anđe Ranković i Antona Urbana, sagraditi dve prateće režijske saobraćajnice, kao i kružni tok na uglu ulica Anđe Ranković i Braće Dronjak.

Prema projektnoj dokumentaciji, u novom delu Bate Brkića biće sagrađena i autobuska stajališta za potrebe GSP-a, ali za sada nije poznato koje linije će ići ovuda.

Ovi radovi će obuhvatiti i gradnju više stotina metara vodovodne i kanalizacione mreže, kao i postavljanje nove javne rasvete. Pojedina stabla biće posečena, a zelenilo uređeno.

Ukoliko tender uspe može se očekivati da u toku druge polovine 2019. godine Ulica Bate Brkića bude produžena.

izvor: 021.rs, foto: NSinfo

POPULARNO