Zmiju poslali brzom poštom - Poštari u Novom Sadu u paketu pronašli pitona


Protiv D.I. iz Jagodine podneta je krivična prijava zbog zlostavljanja
životinja i falsifikovanja isprava, pošto su radnici novosadske pošte u njenoj pošiljci pronašli pitona.

Zmija je otkrivena kada su u Pošti primetili da je paket oštećen.

- Pogledali su ga pažljivo i bili su šokirani kada su unutra ugledali terarijum i pitona u njemu. Terarijum je bio umotan u nekoliko slojeva papira - kaže sagovornik Blica koji je upoznat sa ovim slučajem.

Obavestili su policiju i veterinarsku službu koja je preuzela životinju. Policajci su pregledali papire i utvrdili da je egzotičan paket poslat iz Jagodine, 15. avgusta, kao i da je pošiljalac tridesetosmogodišnja D.I.

- Inspektori su otišli kod nje i u njenom domu našli ćuka, kao i malu sovu čije držanje nije dozvoljeno zakonom - dodaje sagovornik.

D. I. ima 13-ogodišnje dete koje voli egzotične životinje. Pre dva meseca dete je poželelo pitona i ona je na društvenim mrežama našla udruženje ljubitelja egzotičnih životinja. Raspitala se kako da detetu nabavi zmiju koju je želelo.

- Od osobe iz Subotice je kupila pitona, a terarijum sa zmijom poslat joj je autobusom. Dete je dva meseca uživalo u ovom egzotičnom ljubimcu, ali mu je on dosadio i zainteresovao se za nekog egzotičnog guštera, pa je ona odlučila da zmiju proda na isti način na koji ju je i kupila. Kupac joj se javio iz Novog Sada i, prema dogovoru, zmiju u terarijumu je trebalo da pošalje brzom poštom, što je ona i učinila - priča sagovornik Blica.

Dodaje da nesvakidašnji paket sigurno ne bi bio otkriven da pošiljka nije oštećena da li prilikom pakovanja ili transporta, za sada nije utvrđeno.

izvor: Blic, agencije, foto: Phil_Bird/freedigitalphotos.net