Za Evropu - iz Spartaka i Genta u Vošu


Fudbalski klub Vojvodina danas je angažovao dva važna
pojačanja u svom igračkom kadru, pošto su ugovore sa “starom damom” potpisali su doskorašnji fudbaler Spartaka Ognjen Đuričin i dojučerašnji napadač Genta Darko Bjedov.

Ognjen Đuričin igra na poziciji desnog krila, a rođen je trećeg septembra 1995. godine u Zrenjaninu. Seniorsku karijeru je započeo u fudbalskom klubu Senta, odakle je kasnije prešao u Zemun. Potom je nastupao još za Srem iz Jakova i Bečej, odakle je u januaru ove godine bio prešao u subotički Spartak. U dresu “plavih golubova”, prošle polusezone pružao je odlične partije i time skrenuo na sebe pažnju fudbalske javnosti, dok je ove sezone za tim iz Subotice već odigrao ukupno devet utakmica i pritom postigao jedan gol. Ugovor sa Vojvodinom potpisao je na period do juna 2021. godine.

Darko Bjedov je rođen 28. marta 1989. godine u Kninu i igra na poziciji napadača. Seniorsku karijeru je započeo u ekipi Radničkog iz Obrenovca, a potom je nastupao još i za Čukarički, Mladenovac, Timok iz Zaječara, Inđiju, Zetu i Javor, gde se sjajnim igrama preporučio belgijskom Gentu. Kao pozajmljen igrač Genta, prošlu polusezonu proveo je u Radu, gde je prošle polusezone odigrao 14 utakmica i postigao četiri gola. Ugovor sa Vojvodinom potpisao je na period do juna 2020. godine.

izvor, foto: fkvojvodina.rs