Voša protiv Bačke: Eze i Fofana veruju u pobedu, navijači u protestu, Promenada zatvara istok


Prilika da osvoje prva tri boda u jednom susretu biće duel
s Bačkopalančanima na “Karađorđu”, a to je, opet, uslovljeno mnogo boljom efikasnošću učenika šefa stručnog štaba Aleksandra Veselinovića. Oni od kojih se očekuje da budu u prvom planu po golgeterskom učinku su napadači Vinsent Eze i Ismael Beko Fofana, koji su za Dnevnik izneli svoje utiske:

U opisu vašeg fudbalskog posla su golovi, ali u tome do sada Vojvodina nije imala posebnog uspeha. Zbog čega je tako?

EZE: Lično, nemam pravo objašnjenje. Uspeli smo da stvorimo veći broj šansi, posebno u prva tri susreta, ali ih nismo pretvorili u golove, a ja sam imao veći broj prilika. Tokom protekle nedelje dodatno smo radili na treninzima na polju realizacije, a jedini cilj nam je da poboljšamo efikasnost čitave ekipe. Očekujem da će to doneti rezultat u sutrašnjem susretu.

FOFANA: Fudbal je takav i u njemu se dešava da stvarate prilike, ali da ne uspevate da ih realizujete. Videli ste to najbolje u duelu Superkupa Evrope između Reala i Atletika, zar ne? Verujem da ćemo već od sutra biti značajno uspešniji i da ćemo napokon “naići” kao strelci, zbog čega će Vojvodina biti na dobrom putu ka pobedi.

Pobeda se nameće kao imperativ u duelu s Bačkom. Koji je put da do nje zaista stigne?

EZE: Da bismo pobeđivali, moraćemo i dalje da stvaramo prilike, ali i da budemo uspešniji realizatori. Kada sutra budemo izašli na teren, moraćemo da pokažemo veliku želju za trijumfom i da zaslužimo željeni rezultat. Verujem da ćemo biti uspešni.

FOFANA: Pobeda nam je zaista potrebna, jer Vojvodina ima tim koji ume da igra dobar fudbal. Nije lako kada ste pred imperativom, ali je tako i mi ćemo protiv Bačke morati da uložimo maksimum truda kako bismo pobedili. Svaki pojedinac u našoj ekipi zna svoj posao i ubeđen sam da će ga odraditi na pravi način.

Možete li navijačima da obećate golove?

EZE: To nikada ne obećavam, jer, u slučaju da ne budem uspešan, bio bih veoma razočaran. Nadam se da ćemo nastaviti da kroz kvalitetnu igru ulazimo u šanse, a kod mene uvek postoji želja za postizanjem golova. Setite se: u poslednjem meču u prošloj sezoni protiv Čukaričkog, postigao sam četiri pogotka, a sada u četiri utakmice još nisam zatresao mrežu.... Zbog toga se ne osećam dobro i pružiću sve od sebe, baš kao i moji saigrači, da takav sled događaja prekinem i da se svi zajedno, navijači i mi, igrači na terenu, zajedno radujemo posle utakmice.

FOFANA: Ne, to ne mogu da uradim. Ja sam samo deo ekipe i uvek nastojim da svojim prilazom nekoj utakmici, a onda i ukupnom igrom, budem jedan od šrafova koji će dobrom partijom omogućiti timu da pobedi. Nisam prevashodno opterećen postizanjem golova, trudim se da maksimalno radim svoj posao, a najmanje je bitno to ko će biti strelac. Važno je da pobedimo Bačku, steknemo neophodno samopouzdanje i krenemo ka vrhu tabele.

Meč između Vojvodine i OFK Bačke igra se u subotu od 20 časova na “Karađorđu”, a ulaznice za ovaj meč prodavaće se po ceni od 300 (zapad) i 100 dinara (sever). Ulaznice za zapad prodavaće se na glavnoj blagajni stadiona (između zapadne i južne tribine), dok će se ulaznice za sever prodavati u prostorijama navijačke grupe Firma na severnoj tribini stadiona. Blagajne će biti otvorene na dan meča, najkasnije sat vremena pre početka utakmice.

Zbog radova na izgradnji tržnog centra “Promenada”, istočna tribina “Karađorđa” biće zatvorena za ovu utakmicu, a svi vlasnici sezonskih ulaznica za istok će sa tom kartom na ovom meču moći slobodno da uđu na zapadnu ili severnu tribinu.

izvor: dnevnik.rs, foto: NSinfo

Navijači Voše u subotu iz protesta - izlaze sa stadiona 10 minuta ranije