Više od tone - krpa i vlažnih maramica zapušilo kanalizaciju na Limanu


Više od tone vlaknastog materijala, sastavljenog od krpa i
vlažnih maramica, koji je bio razlog zagušenja i izlivanja kanalizacije u dvorište stambenih zgrada i na deo parkinga između ulica Ive Andrića i Banović Strahinje na Limanu IV, izvađeno je iz kolektora na Limanu.

Kako navode u "Vodovodu i kanalizaciji", radnici tog preduzeća morali su da seku gornju ploču kolektora kako bi uopšte mogli da priđu čepu i izvade čitavu hrpu nagomilanog đubreta. Ručno vađenje išlo je teško i sporo, a s obzirom na to da je količina vlaknastog materijala mnogo veća od do sada izvađenog, moraće da se proširi otvor kako bi se posao nastavio uz pomoć bagera.

"Ako se zna da je prečnik kolektora 2,4 puta 1,4 metra, u koji se sliva kanalizacija Telepa i dela Limana, jasno je da se decenijama u kanalizaciju bacaju nedozvoljene stvari, kojima tu nije mesto. Ovakvi vlaknasti materijali su najgori za vađenje jer se zbog sitnih niti svuda zakače i umrse, a kad se još doda dug vremenski period gomilanja, stvorena je ozbiljna čvrsta masa koju je nemoguće razbiti. Samim tim ne može da se predvidi koliko dugo će trajati sanacija", navode u "Vodovodu".

izvor: 021.rs, agencije, foto: Vodovod i kanalizacija

POPULARNO