Uskoro izgradnja kružnog toka i rekonstrukcija Ulice Marka Miljanova


Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala
je nabavku za projekat saobraćajnih površina i signalizacije u Ulici Marka Miljanova, koji, između ostalog, podrazumeva i izgradnju dve saobraćajne trake po smeru u jednom delu saobraćajnice.

Predviđeno je i da deo kolovoza od Beogradskog keja ka Venizelesovoj ulici dobije po dve saobraćajne trake po smeru, u dužini od 100 metara. Na ukrštanju sa krakom ka Venizelesovoj ulici će umesto dva razdvojena kolovoza biti kružni tok, a na delu ulice od kružne raskrsnice do Đorđa Rajkovića predviđena je izgradnja kolovoza, obostranih parkinga, biciklističke staze sa severne strane ulice i obostrane pešačke staze u dužini od 400 metara.

Biciklistička staza sa neparne strane ulice i obostrane pešačke staze biće izgrađene i od Venizelesove do Beogradskog keja i biće povezane sa stazama na keju. Na ovom delu saobraćajnice, parking će biti izgrađen sa parne strane ulice.

Ulica Marka Miljanova povezuje tri veoma značajne saobraćajnice, pa je saobraćaj u njoj često gust, dok su parkinzi samo delimično izgrađeni.

izvor: 021.rs, agencije, foto: ilustracija