U Vojvodini - Bespovratna pomoć za stan roditeljima za treće i četvrto dete


Pokrajinska vlada donela je odluku o dodeli bespovratnih
sredstava porodicama u kojima se rodi treće ili četvrto dete za rešavanje stambenog pitanja ili za unapređenje uslova stanovanja na teritoriji Vojvodine, a za to je opredeljeno 63 miliona dinara.

Sredstva su dodeljuju iz budžetskog fonda za pronatalitetnu populacionu politiku AP Vojvodine za 2018. godinu, putem javnog konkursa koji će raspisati Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

U Odluci je navedeno da pravo na dodelu bespovratnih sredstava za rešavanje stambenog pitanja ili za unapređenje uslova stanovanja imaju porodice na teritoriji AP Vojvodine u kojima se počev od 01.januara 2018. godine, pa do dana raspisivanja konkursa - rodi treće ili četvrto dete.

Ovom je odlukom pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova zadužen da obrazuje komisiju, a svojim aktom propisaće kriterijume i postupak ostvarivanja prava na dodelu bespovratnih sredstava subjektima, u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ove odluke, kaže se u saopštenju Pokrajinske vlade.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: nenetus/freedigitalphotos.net

POPULARNO