U toku betoniranje tri glavne staze u Kameničkom parku - uskoro solarna rasveta, uređenje jezera...


Nekada zemljana staza, a sada betonska

Uređenje Kameničkog parka koje je započeto prošle godine i dalje traje. Promene su već vidljive, a po završetku ove faze radova, koja bi trebalo da bude gotova do početka oktobra, park će zadržati svoju posebnost, ali će posetiocima biti mnogo ugodnije, kažu u Novosadskom zelenilu.

Nekada zemljana staza, a sada betonska. U toku je betoniranje tri glavne staze u Kameničkom parku, koje će biti namenjene pešacima i biciklistima. To je samo jedan od koraka ponovnog oživljavanja i uređenja Kameničkog parka.

Trenutno se radi i na postavljanju rasvete na solarnu energiju na stazama i pored njih, a nove promene u mnogima omiljenoj zelenoj oazi, građani pozdravljaju.

Nakon ovih radova koji bi trebalo da budu završeni za dva meseca, planirano je hortikulturalno uređenje jezera, rekonstrukcija postojećih toaleta u pejzažnom delu parka, kao i postavljanje novih klupa i stolova.

"Ima dosta toga što je uništeno u prethodnom preriodu, što se tiče rekvizita za decu i to ćemo postaviti u saradnji sa Gradom i Pokrajinom, biće i trim staza postavljena. .. Ono što je takođe u planu je novo igralište za decu izgrađeno od prirodnih materijala, kao i sprave za vežbanje uz već pomenutu trim stazu...Tako da se nadam da će sve veći broj ljudi posećivati ovaj spomenik prirode" kaže za RTV Ivan Nožinić iz Zelenila.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: NSinfo, ilustracija

Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Stanovi od 500 evra po kvadratu i za zdravstvene radnike? Na Bulevaru Evrope do kraja godine nove zgrade