U Sremskim Karlovcima za treće dete u porodicama besplatan prevoz


Opština Sremski Karlovci i u novoj školskoj godini snosiće deo
troškova prevoza učenika srednjih škola koji se školuju izvan mesta stanovanja.

Pravo na regresirani prevoz imaju svi učenici srednjih škola, bez obzira na sedište obrazovne ustanove, kao i đaci Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“ i učenici Škole za osnovno i srednje obrazovanje odraslih „Sveti Sava“ u Novom Sadu.

Da bi ostvarili to pravo, đaci treba do 7. septembra da se prijave Opštinskoj upravi u Sremskim Karlovcima i dostave traženu dokumentaciju, a to su dokaz o prebivalištu za učenika (potvrda/uverenje o prebivalištu ili očitana lična karta), potvrdu ili kopiju potvrde o redovnom školovanju, nalaz Interresorne komisije za učenike ŠOSO „Milan Petrović“, kao i dokaz o školovanju za učenike Škole za osnovno i srednje obrazovanje odraslih „Sveti Sava“.

Ukoliko je podnosilac prijave iz porodice s troje i više dece, potrebno je da dostavi potvrde o redovnom školovanju i fotokopije izvoda iz matične knjige rođenih za svu decu. U slučaju da ne dostavi dokaz o prebivalištu i izvode iz matične knjige rođenih, Opštinska uprava će ih pribaviti po službenoj dužnosti.

Opština će za učenike srednjih škola i za učenike Škole „Sveti Sava“ snositi 25 odsto cene pretplatne mesečne karte, dok će đacima Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“ i njihovim roditeljima-pratiocima plaćati celokupni iznos mesečne karte. Za treće dete-učenika iz porodice s troje i više dece lokalna samouprava će snositi troškove prevoza u stoprocentnom iznosu pod uslovom da su sva deca redovni učenici ili studenti i da zbog školovanja svakodnevno putuju u srednje škole ili na fakultete.

Prijave se podnose neposredno Opštinskoj upravi u prijemnoj kancelariji u Magistratu, Trg Branka Radičevića 1, ili poštom, na adresu: Opštinska uprava Opštine Sremski Karlovci, Trg Branka Radičevića 1, 21205 Sremski Karlovci, s naznakom „Za regresiranje mesečnih karata srednjoškolaca“.

Za dodatne informacije treba se obratiti Odeljenju za društvene delatnosti Opštinske uprave, u kancelarijama 22 i 24 ili na brojeve 685-30-07 i 685-30-30.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: novisad.rs