U Sremskim Karlovcima filmovi pod otvorenim nebom - na programu i "Lajanje na zvezde"


Trodnevni filmski festival, „Karlovci film festival”, tokom kojeg
će biti prikazano šest filmskih ostvarenja različitih žanrova, traje do nedelje u Sremskim Karlov­cima.

Publika će imati priliku da vidi ostvarenja „Dovlatov”, „Rekvijem za gospođu J”, „Osnove ubijanja”, „Lajanje na zvezde”, „Novi Sad – Sremski Karlovci” – kratki film iz 1928. godine i „Ederlezi Rising”, po dva filma za veče.

– Festivalom želimo da skrenemo pažnju na to da u Sremskim Karlovcima, epicentru srpske kulture i duhovnosti, gotovo 20 godina ne postoji bioskop – kaže za Dnevnik Stefan Dimitrije Dimić iz „Karlovačke umetničke radionice”, koja organizuje festival. – Osim toga, namera nam je da festivalom oplemenimo i obogatimo turističku ponudu, kako Sremskih Karlovaca, tako i čitave Vojvodine i Srbije, kao i da privučemo što više ljubitelja sedme umetnosti. U susret 2021. godini, kada Novi Sad nosi titulu Evropske prestonice kulture, Sremski Karlovci imaju zadatak da obogate ponudu za posetioce tokom čitave godine, a ovaj festival je mali uvod u tako nešto.

Festival finansira opština Sremski Karlovci, a podršku su još dali „Arena sinepleks”, Kulturni centar grada Novog Sada, Društvo novinara Vojvodine, Volonterska omladinska organizacija.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija