Tadić: Ispunila mi se želja da zaigram za vrhunski klub duge tradicije


Dušan Tadić korača pravo i uzbrdo u svojoj karijeri

Posle "zagrevanja" u AIK iz rodne Bačke Topole, pa Vojvodine, Groningena, Tventea i Sautemptona, sada je u dresu evropskog i holandskog velikana Ajaksa. Sa "desetkom" na leđima, a zna se kome pripada taj broj u skoro svakom ozbiljnom timu. Naravno, u Ajaksu se više ne nosi broj 14, jer je slavni Johan Krojf njegov večni vlasnik...

Dušan Tadić je, za Novosti, pričao o svojim prvim utiscima iz Amsterdama, debitantskom golu za novi klub 1. avgusta na gostovanju protiv Šturma u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Kako ste doživeli promenu sredine i kluba ovog leta i šta za vas znači prelazak u veliki klub kakav je Ajaks?

- Promena kluba i sredine mi je bila zaista potrebna. Osećao sam da sam za veću sredinu, a dolazak u Ajaks i povratak u holandski fudbal je novi, još veći izazov za mene. Znao sam da je Ajaks jedan od najvećih svetskih klubova, ali tek kad zaigraš za njega vidiš u stvari kakvu veličinu predstavlja. Ispunila mi se želja da u karijeri zaigram za jedan vrhunski klub duge tradicije.

Kakve su ambicije Ajaksa ove sezone?

- Zna se šta je Ajaks u holanskom i evropskom fudbalu. Navijači Ajaksa uvek žele pobede i najvrednije trofeje. Ove godine želimo u Ligu šampiona. Ako prođemo belgijski Standard, sledi nam ispit protiv boljeg iz duela Slavija Prag - Dinamo Kijev. Optimista sam, jer imamo tim i kvalitet za odlazak u LŠ.

Vaš debitantski gol u pobedi nad Šturmom u Gracu od 3:1 je bio dokaz privrženost klubu. Zašto ste zvali sve igrače na terenu da slavite zajedno?

- Skoro uvek slavim golove na taj način. Za veoma kratko vreme su svi u klubu pokazali koliko me poštuju, a doček kakav sam doživeo i sve ono što je pratilo moj put od dolaska na potpis, pa preko prvog treninga i debija za Ajaks, samo mi je još jednom potvrdilo koliko ozbiljno ovde rade sa svakim igračem. Taj gol u Gracu je za mene poseban, jer je na neki način overio naš put u sledeće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, a ja sam hteo da se i kod proslave gola vidi to naše zajedništvo u ekipi.

izvor: novosti.rs, agencije, foto: fss.rs

POPULARNO