Rušenje Spensa postaje realnost? "Novi objekat imao bi bolje sadržaje, modernije sportske hale..."


Srpska napredna stranka sa svojim koalicionim partnerima ima
za cilj da sve promašaje iz prošlih vremena reši, uključujući i Spens, i rastereti budžet finansiranja večitih gubitaša, saopštio je GO SNS Novi Sad.

U saopštenju koje je odgovor na kritike opozicije zbog planova za Spens i predloga gradonačelnika Miloša Vučevića navodi se da je ideja da se taj sportski centar sruši i na istom mestu podigne manji objekat, samo jedno od rešenja koje je izneo Vučević kao običan građanin kome je, kako kažu, stalo da se stane na put bespotrebnom trošenju novca Novosađana.

Novi objekat imao bi bolje sadržaje, modernije sportske hale i samim tim bolje uslove za treniranje i organizaciju takmičenja, a istovremeno bi bio ekonomičniji i energetski efikasniji, ističu u GO SNS.

Rešenje? za Spens rušenje - pa izgradnja funkcionalnijeg objekta?


"Ukoliko Demokratska stranka sa svojim opozicionim prijateljima, a posebno Vukom Jeremićem, obezbedi finansiranje potpuno neisplativog objekta parama pojedinih stranih ambasada, a samim tim rastereti budžet Novog Sada, problem će biti rešen. Mislimo da uz donacije Jeremiću i pojedinim političarima koji se nalaze na zalasku političke karijere, tim stranim ambasadama ne bi bio problem da godišnje dodaju još oko milijardu dinara za održavanje Spens", navode u SNS.

S obzirom na to da za vreme svoje vladavine, kada im se pružila prilika da stave gradska, pokrajinska i republička preduzeća na zdrave noge, to nisu učinili, ovo bi bio jedan od načina da se Demokratska i ostale partije nastale iz njenog jezgra, oduže Novosađanima za prokockano poverenje građana, piše u saopštenju.

Kako ističu Demokratska stranka i njeni koalicioni partneri iz tzv. DOS-a imali su i previše vremena da reše probleme propalih preduzeća.

"Oni su, umesto da se suoče sa izazovima, ta preduzeća još više gurali u propast, a mnoga svojim tajkunima prodali za 'tepsiju ribe' ", ističe GO SNS.

Referendum za rušenje Spensa - ili rekonstrukciju?


Kada je Spens u pitanju, oni podsećaju da je podignut u vreme kada u tadašnjoj Jugoslaviji privreda nije bila tržišno orijentisana i da je objekat za koji niko ne spori da je jedan od simbola Novog Sada, potpuno je ekonomski neisplativ i energetski neefikasan.

"Umesto da pozitivno ocene poteze koji će unaprediti život u Novom Sadu, otvoriti nova radna mesta, obogatiti turističku ponudu, oni iz žala za izgubljenom vlašću kritikuju bukvalno svaki projekat koji se pokrene. Ako misle da će na taj način ponovo zadobiti poverenje građana, grdno se varaju", zaključuje se u saopštenju.

izvor: Tanjug, agencije, foto: facebook.com/SPC.Vojvodina

Referendum za rušenje Spensa - ili rekonstrukciju?

Rešenje? za Spens rušenje - pa izgradnja funkcionalnijeg objekta?