Rekonstrukcija stadiona Voše - 27 miliona evra: 17.000 mesta, bez atletske staze, natkrivanje svih tribina...


Garaža na dva nivoa sa oko hiljadu parking mesta

Idejni koncept za rekonstrukciju dela stadiona "Karađorđe" predviđa povećani kapacitet sedećih mesta, premeštanje VIP lože, natkrivanje svih tribina, ali i teren bez atletske staze.

Za sada nema pouzdanih informacija o tome kada bi radovi i zaista mogla da počnu. Ipak, idejni projekat postoji već izvesno vreme, a aktuelizovan je nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da Vojvodina u skorije vreme može da očekuje ozbiljniju pomoć države za obnovu svog stadiona i da je novac već obezbeđen za te namene.

Po idejnom projektu u koji je 021.rs imao uvid, preuređeni stadion bi bio kapaciteta 17.000 mesta. Predviđeno je da se rekonstruišu severna, istočna i južna tribina, a radovi će se odvijati fazno i počeli bi sa južne strane.

Okvirno predviđena vrednost radova je oko 27 miliona evra, a finasiraće ih zajednički Grad, Republika i fudbalski klub.

Stadion će, kada bude završen, imati garažu na dva nivoa sa oko hiljadu parking mesta i oko 15.000 kvadrata poslovnog prostora za izdavanje. VIP loža će po idejnom projektu u budućnosti biti na istočnoj tribini.

Stadion će biti bez atletske staze, a Novi Sad će novi atletski stadion graditi na Novom naselju (deo ka vojnom poligonu na Bulevaru vojvode Stepe). Tamo je predviđena gradnja stadiona kapaciteta do 5.000 gledalaca i dvorane za atletska takmičenja kapaciteta do 2.500 sedišta.

izvor: 021.rs, dnevnik.rs, agencije, foto: FK Vojvodina

U Voši spremni za obnovu: Idejni projekat za stadion odavno postoji - prezentacija kod gradonačelnika