Pripremni radovi, nove ulice... za gradnju jeftinih stanova, stadiona i dvorane u Novom Sadu


Stambeni Blokovi 1 i 2 u kojima će se nalaziti stanovi za
bezbednjake, prvi će biti izgrađeni na prostoru severno od Bulevara vojvode Stepe, saznaje 021.rs.

Ovi blokovi će se nalaziti zapadno i severno u odnosu na već postojeće zgrade na ovoj lokaciji. U ovim blokovima bi trebalo da bude osam lamela sa oko 400 stanova, što je tek četvrtina od ukupno planirane 32 lamele sa oko 1.984 stana, prosečne veličine od 60 kvadrata.

Republičke vlasti su najavljivale da bi gradnja trebalo da počne ove godine, međutim to se još nije dogodilo, ali da je početak gradnje ipak relativno blizu govori i to što je Uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala tender za izradu projekta saobraćajnih površina ovog trenutno neuređenog dela zamljišta, a koji je i dalje deo prostora kasarne Jugovićevo.

U konkursnoj dokumentaciji se navodi da je potrebno isprojektovati nekoliko saobraćajnica i to novoplaniranu ulicu istočno od budućeg Sportskog centra (Atletski stadion i Atletska dvorana), deo novoplanirane ulice severno od budućih stambenih Blokova 1 i 2 koja zapravo predstavlja produžetak Ulice Oblačića Rada, kao i produžetke ulica Lenke Dunđerski, Aleksandra Benjaka i Pavla Ilića, kao i pristupne saobraćajnice zgradama i parkinge, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, foto: ilustracija

Rekonstrukcija stadiona Voše - 27 miliona evra: 17.000 mesta, bez atletske staze, natkrivanje svih tribina...