Pripreme za gostovanje u Šapcu: Želimo da uđemo u pobedničku seriju - Svaka naredna utakmica za nas je najvažnija


Navijači nisu zadovoljni, nije to ni novosadska sportska javnost
jer ostaje na snazi činjenica da su kapiten Nikola Antić i njegovi saigrači upisali dva remija i poraz na startu novog prvenstva.

U subotu, od 20 časova, Vojvodina igra utakmicu 4. kola Superlige Srbije, u Šapcu protiv Mačve. Zbog lošeg starta, ovo će biti susret od velikog značaja za tim trenera Aleksandra Veselinovića.

- Svaka naredna utakmica za nas je najvažnija - rekao je Veselinović. - Opterećuju nas samo ta dva do sada osvojena boda i želimo da uđemo u pobedničku seriju, a u subotu igramo s jako kvalitetnim rivalom. Mačva je posebno agresivna kada je domaćin i neće nam biti ni malo jednostavno da ostvarimo želje. Danas svi igraju fudbal i, ukoliko smo rešeni da napokon pobedimo, moraćemo da budemo fokusirani i maksimalno disciplinovani sve do poslednjeg sudijskog zvižduka. Videli ste da smo u Zemunu imali sva tri boda u džepu do 97. minuta, a onda smo, usled trenutka nepažnje, izgubili dva.

U utorak je kombinovani tim Vojvodine odigrao trening-utakmicu s Jedinstvom iz Surčina (3:0). I kada ju je najavljivao, Veselinović je naglasio da će to biti prilika mlađim prvotimcima, kao i igračima s manjom minutažom, da pokažu šta znaju i izbore se za priliku da zasluže mesto u takmičarskoj ekipi. Iako su za rivala imali trećeligaški tim, pojedinci su prikazali zapažene partije, pri čemu, pre svega, mislimo na izdanje dvostrukog strelca Nikole Gajića.

- Gajić je pokazao efikasnost i imao pravi odnos prema igri, čime se izborio za to da u subotu bude među igračima koji će konkurisati za sastav ekipe u Šapcu - složio se i Veselinović, prenosi Dnevnik. - Bilo je tu još dobrih igrača, pre svega mislim na Grka Dijamantisa Huhumisa, a mi iz stručnog štaba smo tu da ih nagradimo za pokazano i uloženi trud. Problem s Huhumisom je taj što je peti stranac, a u protokolu mogu da budu samo četvorica fudbalera koji nemaju srpski pasoš. Uz to, na mestu levog beka imamo kvalitetno rešenje u kapitenu Nikoli Antiću, dok su nam ostali stranci - Bosanci Zlomislić i Graovac, Nigerijac Eze i Fofana iz Obale Slonovače, u ovom trenutku veoma bitni.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: Fotografije fudbalskih utakmica Jelena Grlić

Rekonstrukcija stadiona Voše - 27 miliona evra: 17.000 mesta, bez atletske staze, natkrivanje svih tribina...

POPULARNO