Priprema - za brzu saobraćajnicu "Vojvođansko P"


Uprava za kapitalna ulaganja traži firmu koja će da uradi kompletnu
tehničku dokumentaciju za izgradnju brze saobraćajnice na deonici Novi Sad - Zrenjanin, kao i na deonici Zrenjanin - Borča, saobraćajnice poznate kao Vojvođansko P.

Pomenute deonice trebalo bi da bolje povežu Vojvodinu sa Beogradom i obrnuto, a u okviru izgradnje radiće se i potrebni mostovi i prelazi, kružne raskrsnice, prateći objekti uz put i kompletna saobraćajna signalizacija, prenosi 021.rs.

Radiće se izrada idejnog projekta i studija opravdanosti izgradnje druge kolovozne trake državnog puta IB reda broj 12, deonica Novi Sad - Zrenjanin i izrada idejnog projekta i studije opravdanosti izgradnje druge kolovozne trake i rekonstrukcije postojeće kolovozne trake državnog puta IB reda broj 13 (motoput, deonica Zrenjanin - Borča).

Predmetna deonica za projektovanje Novi Sad - Zrenjanin duga je 41,3 kilometara. Početak trase je na petlji na izlazu iz Novog Sada prema Zrenjaninu, a kraj trase je na ukrštanju sa obilaznicom oko Zrenjanina. Postojeća trasa prolazi kroz Novi Sad, Kać, Đurđevo, Žabalj, Srpski Elemir, Srpski Aradac i Slovački Aradac do Zrenjanina.

Prilikom razrade bilo kakvih površinskih čvorišta, prednost bi trebalo davati rešenjima kružnih raskrsnica, navodi se u konkursnoj dokumentaciji za ovu javnu nabavku, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, agencije, foto: ilustracija

POPULARNO