Odbornici raspravljali o Spensu - Gradonačelnik: "Za Novi Novi Sad - za novi Spens"


Zasedanje Skupštine grada proteklo je u senci rasprave oko
budućnosti Spensa, nakon nedavno iznesene ideje gradonačelnika Miloša Vučevića da se ovaj objekat sruši i na njegovo mesto sagradi manji i ekonomičniji objekat prilagođen sportskoj nameni.

Međutim, tokom rasprave i kasnije prilikom davanja izjava medijima, ni predstavnici vlasti ni opozicije nisu pružili neke nove detalje oko ove priče u odnosu na ono što je već rečeno prethodnih dana, prenosi 021.rs.

Miloš Vučević je ponovio da je njegov predlog samo jedna od ideja kako rešiti problem Spensa, podsećajući da je ovaj objekat sagrađen u vreme kada su važila druga pravila i kada su cene energenata bile daleko niže. On je naglasio da problem sa finansiranjem i urušavanjem ovog objekta nije od juče, već da traje godinama, kritikujući sadašnju opoziciju za deo problema nastalih u ovom sportsko-poslovnom kompleksu. Izlaganje je zaključio rečenicom "za Novi Novi Sad - za novi Spens".

S druge strane, predstavnici Demokratske stranke, Srpske radikalne stranke i pokreta "Dosta je bilo" usprotivili su se predlogu da se Spens ruši, navodeći da sadašnja vlast već šest godina upravlja ovim objektom, da za to vreme nije uspela da sredi finansije i druge probleme, te da je uz sve navedeno dozvolila da se u neposrednoj blizini sagradi megalomanski tržni centar. Opozicija je ocenila da Spens može i dalje da se koristi i da je potrebno napraviti odgovarajući plan reorganizacije i razvoja objekta za korišćenje u narednim godinama, uz ocenu da se za taj objekat i kada je bio građen predviđalo da se izdržava i iz javnih prihoda, tj. budžeta, a ne da bude potpuno samoodrživ.

Ova rasprava o Spensu se na dnevnom redu našla prvenstveno jer je razmatran finansijski izveštaj tog preduzeća za prošlu godinu, koji pokazuje minus u poslovanju od preko 300 miliona dinara.

izvor: 021.rs, agencije, foto: Stare fotografije Novog Sada

Rušenje Spensa postaje realnost? "Novi objekat imao bi bolje sadržaje, modernije sportske hale..."