Novo naselje dobija dvoranu i stadion za atletiku - stadion Voše posle renoviranja bez atletske staze


Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI)
stavila je na javni uvid urbanistički plan dela Novog naselja gde će se graditi atletski stadion i dvorana, i raspisala tender za izbor projektanta ovih sportskih objekata, saznaje 021.rs.

Ovim potezima Novi Sad je pokazao da je spreman da omogući lokalnim atletičarima, ali i ostalim poklonicima ovog sporta iz Srbije, da dobiju odgovarajući objekat za takmičenja i treninge, jer u Novom Sadu trenutno nema tih uslova ili će uskoro ostati bez mesta za treninge.

Naime, gradnja ovih sportskih objekata na Novom naselju je donekle i posledica najave da će stadion "Karađorđe" nakon najavljene rekonstrukcije ostati bez atletske staze, a zbog gradnje obližnjeg tržnog centra "Promenada" već su nestali tereni koje su atletičari koristili.

Kako 021.rs saznaje, sportski centar za atletičare bi trebalo da se gradi severno od Bulevara vojvode Stepe, iza postojećih privrednih objekata, a skoro pored stambenog kompleksa koji se tu već gradi i koji će narednih godina biti dopunjen zgradama sa stanovima prvenstveno namenjenim za pripadnike snaga bezbednosti. U pitanju je zemljište koje se sada nalazi u sklopu kompleksa kasarne "Jugovićevo", a država je ranije pokazala spremnost da se te površine prodaju Gradu za gradnju zgrada, škole, vrtića i sportskih sadržaja.

U konkursnoj dokumentaciji UGZI od projektanta atletskog stadiona posebno traži da ovaj objekat bude jednostavne i nepretenciozne arhitekture, oblikom uklopljen u arhitektutu Novog naselja, ali da opet doprinese stvaranju novog identiteta ovog dela grada koji još neizgrađen i neuređen.

izvor: 021.rs, agencije, foto: FK Vojvodina

Rekonstrukcija stadiona Voše - 27 miliona evra: 17.000 mesta, bez atletske staze, natkrivanje svih tribina...