Novi Spens? "Nije poenta u rušenju, poenta je u izgradnji manjeg, modernog... nema podrške"


– Nije poenta u rušenju Spensa, poenta je u izgradnji manjeg
modernog, efikasnog i racionalnog sportskog objekta, bez poslovnog dela, u nekom javno-privatnom partnerstvu, u kojem će deca, omladina i svi koji žele, moći da se bave sportom na kvalitetan način – izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević za Dnevnik.

On je rekao da za tu ideju, nažalost, nema podršku u javnosti i kritikuju ga, ali, kako je dodao, nema nikakvih problema da primi kritike, jer veruje u svoje ideje.

Rušenje Spensa postaje realnost? "Novi objekat imao bi bolje sadržaje, modernije sportske hale..."


– Oni koji me kritikuju treba da se sete da je u vreme kada je građen Spens sve bilo drugačije. Tada nije bilo konkurencije, a i cena enegrenata je bila drugačija – podsetio je gradonačelnik. – Od tada se sve promenilo. Današnji uslovi su sasvim drugačiji. Samo za energente koje troši Spens, za struju, grejanje i vodu, mesečno treba da se izdvoji po pet miliona dinara.

Smatra da nije posao Grada da daje u zakup prostorije za diskoteke i ugostiteljske objekte na Spensu, nego treba da obezbedi moderan i funkcionalan objekat za sport, bez poslovnog dela. Gradonačelnik je podsetio i na to da Spens nije izgrađen na livadi jer je tamo nekada postojala industrijska zona s fabrikama koje su porušene i preseljene na drugo mesto da bi se Spens izgradio. On je predložio i da bi o problemima s kojima se Grad suočava zbog Spensa trebalo pitati i njegove prethodnike, Maju Gojković i Igora Pavličića, prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: facebook.com/SPC.Vojvodina

Rušenje Spensa postaje realnost? "Novi objekat imao bi bolje sadržaje, modernije sportske hale..."

POPULARNO