Novi Sad uskoro dobija novac za renoviranje stadiona Voše


Niš i Novi Sad bi uskoro trebalo da očekuju novac za renoviranje
postojećih fudbalskih objekata. Predsednik Srbije najavljuje i ulaganja u stadione u drugim gradovima, kao i u druge sportove. U planu atletski stadion u Beogradu.

Niški Radnički i novosadska Vojvodina uskoro bi mogli da očekuju ozbiljniju pomoć države za obnovu stadiona "Čari", odnosno "Karađorđe".

Ovo je izjavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na TV Pink, najavljujući i da će novac dobiti još neki gradovi (Vranje, Leskovac, Loznica, Subotica, Kraljevo, Kragujevac - "stadion 'Čika Dača' bukvalno ne postoji, sve je razoreno, uništeno"), kao i dva najveća u Beogradu.

"Pare su već izdvojene za stadione u Nišu i u Novom Sadu i dva stadiona u Beogradu. Nadam se da će Zvezda i Partizan te projekte da završe. Bio je gradonačelnik Niša kod mene da završavaju projekat za niški stadion, Miloš Vučević (gradonačelnik Novog Sada) radi svoj posao u vezi sa stadionom 'Karađorđe' u Novom Sadu", rekao je Vučić.

Ponovio je da će biti izgrađen Nacionalni stadion (sa šoping molom i drugim pratećim objektima).

Rekao je i da želi da svi srpski fudbalski klubovi prođu u naredna kola kvalifikacija za Ligu šampiona, odnosno Lige Evrope (Crvena zvezda, Partizan, Radnički Niš i subotički Spatak).

"Veoma je to važno za naš fudbal i da opravdamo investicije... u razne sportove. Moramo da gradimo Nacionalni stadion, i više stadiona", rekao je Vučić.

Postoje planovi, dodao je, i za izgradnju atletskog stadiona iza Bloka 45 na Novom Beogradu.

Vučić je najavio i velike investicije u borilačke sportove, vaterpolo, odbojku...

izvor: mondo.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO