"Nema prostora za nova parking mesta - rešenje izgradnja višespratnih parkirališta"


Sanirano je oko 350 parking mesta duž Bulevara

Radovi na rekonstrukciji parkirališta u Stražilovskoj ulici, počeli su u ponedeljak i obuhvataju potez od Bulevara cara Lazara do Radničke ulice.

Sanacija podrazumeva uređenje prostora koji obuhvata oko 30 parking mesta. Rok za završetak radova je 45 kalendarskih dana, ali u Parking servisu kažu da bi trebalo da budu završeni ranije.

"Radovi koje ovde obavaljamo podrazumevaju saniranje oštećenja koja su nastala na parkiralištima to znači da ćemo staviti potpuno novi sloj behatona, a svi oni koji se ovde parkiraju znaju da su ivičnjaci ovde nešto višlje postavljeni tako da rekonstrukcija podrazumeva da se ivičnjaci spuste i da se omogući lakši prilaz parkingu", kaže Jasna Kovčin, portparolka JKP "Parking servis".

Osim ovih, u prethodnom periodu sanirano je i oko 350 parking mesta duž Bulevara oslobođenja. Međutim, rekonstrukcija nije rešenje za problem koji imaju mnogi sugrađani, a to je nedostatak parkirališta. U Parking servisu kažu da je to pre svega infrastrukturni problem, jer u gradu nema prostora da se grade nova mesta, a oni kao rešenje vide izgradnju višespratnih parkirališta.

"Lokacija koja je najizvesnija da se taj projekat realizuje je između gradske i pokrajinske skupštine, a iako se o tom problemu sad već dosta dugo priča, čini se da je sasvim realno da ta garaža postane naša realnost", ističe portparolka JKP "Parking servis".

Jedno od rešenja je i sistem blokovskog parkiranja, kojim se građanima daje mogućnost da slobodno parking mesto potraže u mnogo širem reonu, odnosno u celom kvartu. Svakako najbolje rešenje da izbegnete nerviranje oko traženja parkinga je odabir drugog prevoznog sredstva, a tokom ovih dana, bicikl bi mogao biti najbolji izbor.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: ilustracija

POPULARNO