Navijači Voše u subotu iz protesta - izlaze sa stadiona 10 minuta ranije


Navijači Vojvodine izdali su saoštenje koje prenosimo u celosti
bez izmena:

Povodom dugogodišnjeg neprincipijelnog ponašanja policije i selektivne primene zakona, zbog čega se svim građanima Novog Sada kojima je Vojvodina u srcu krše elementarna ljudska prava i sloboda kretanja zagarantovana Ustavom Republike Srbije, imamo obavezu da upoznamo javnost sa nelogičnostima u organizaciji utakmice i ujedno upozorimo da takve stvari više jednostavno ne možemo i nećemo da trpimo.

Na poslednjoj utakmici protiv crvene zvezde u Novom Sadu, Vojvodinašima je na sve tri tribine sa kojih su pratili utakmicu iako je medju njima bilo i roditelja sa decom i ljudi sa hroničnim oboljenjima od strane policije bilo zabranjeno da napuste stadion punih 45 minuta, pod izgovorom da sa stadiona ne smeju biti pušteni sve dok navijači gostujućeg tima ne budu bili na dovoljno velikoj udaljenosti. Pod istim izgovorom, na poslednjoj utakmici protiv Partizana, na našem stadionu smo ostali zatvoreni punih sat i po vremena (?!) nakon završetka meča, navodi se u saopštenju.

Svaki građanin Novog Sada kome je „Stara Dama“ u srcu, a koji je barem jednom došao da pruži podršku Vojvodini na utakmicama protiv crvene zvezde i partizana tokom prethodnih godina u Beogradu, mogao je da se uveri u ovakav "standardan" način ophođenja policije prema nama kada je naš tim u ulozi gosta, jer i tada smo na stadionima naših najvećih rivala ostajali zaključani čak i po dva sata nakon utakmice.

Ono što je najgore jeste to da, uprkos dvostrukim aršinima i kontinuiranom maltretiranju Vojvodinaša, posle utakmica uvek čujemo licemerna saopštenja kako je organizacija bila besprekorna, čime se sam po sebi nameće zaključak da navijači drugih klubova, prvenstveno crvene zvezde i partizana, treba da imaju privilegovan tretman od strane pripadnika MUP-a, bez obzira na to gde se utakmica igra.

Takodje na meču protiv Radničkog u Nišu prošle sezone, ponovo smo bili zadržani na stadionu 45 minuta posle utakmice i pritom bili primorani na legitimisanje, iako je meč prošao bez bilo kakvog incidenta.

Nažalost ovakvih primera ima još puno i u svakom od njih osim sile selektivne primene zakona nismo zaključili ništa što bi makar ličilo na poštene principe u odnosu prema ljubiteljima FK Vojvodine.

Zbog naše Vojvodine, trpeli smo i spremni smo da žrtvujemo mnogo toga, ali s obzirom na to da u ovakvim situacijama već godinama bivamo tretirani kao građani drugog reda, pozivamo sve građane Novog Sada kojima je „Stara Dama“ u srcu da se pridruže našem zahtevu da se izborimo za svoja prava, tako što će na utakmici protiv Bačke demonstrativno napustiti stadion 10 minuta pre završetka meča, kako bi se zajedničkim delovanjem skrenula pažnja javnosti na ovaj dugogodišnji problem, koji sve iskrene navijače i ljubitelje fudbala odvraća sa stadiona i obesmišljava sve naše napore da privolimo Vojvodinaše da dolaze na utakmice svog kluba. Ponavljamo da je ovo problem kojem su godinama jednako izloženi svi navijaci i simpatizeri Vojvodine.

U slučaju da ovaj problem ne bude adekvatno i blagovremeno rešen, apelujemo na sve građane Novog Sada kojima je Voša u srcu da ne prisustvuju derbi meču sedmog kola Super lige protiv crvene zvezde na „Karađorđu“, jer više zaista ne možemo dozvoliti da na svom stadionu nemamo isti tretman kao svi domaći navijači širom naše države.

Tražimo samo ono što je pravedno i pošteno, a to je – AKO MI NA GOSTOVANJIMA ČEKAMO DA STADION PRVO NAPUSTE NAVIJAČI DOMAĆINA, ONDA I NAŠI GOSTI MORAJU SAČEKATI DA STADION PRVO NAPUSTE NAVIJAČI VOJVODINE.

U suprotnom, po prvi put u 104 godine dugoj istoriji naše „Stare Dame“, Vojvodina će protiv crvene zvezde po prvi put odigrati utakmicu na „Karađorđu“ na kojoj neće imati podršku svojih pristalica, navodi se u saopštenju.

Građani Novog Sada kojima je Vojvodina u srcu

Voša u subotu protiv Bačke - Istok zatvoren zbog radova na Promenadi

POPULARNO