Lebdeći klavir otvara Festival uličnih svirača - izmena trasa na linijama 3, 3a, 9, 9a, 60, 61, 62, 64 i 69


Festival uličnih svirača, 18. po redu, koji se održava od četvrtka
do subote, u podgrađu Petrovaradinske tvrđave, otvoriće španski pijanista David Moreno.

U okviru programa “Artists in rezidents” Fondacije Novi Sad 2021 ovaj umetnik će se predstaviti novosadskoj publici u četvrtak u 21 čas ispred Beogradske kapije u Petrovardinu.

Svečana povorka izvođača u pratnji građana, krenuće sa Trga slobode u četvrtak u 20 časova. Nakon što ona stigne na sremsku stranu publiku očekuje nesvakidašnji performans tokom kog će klavir Davida Morena biti podignut osam metara u vazduh. Tokom festivala građani će se upoznati sa uličnom umetnošću, a najavljene su pozorišne predstave, filmske projekcije, izložbe, te razni performansi.

Direktor fondacije “Novi Sad 2021” Nemanja Milenković izrazio je zadovoljstvo što nakon svečanog otvaranja projekta “Kaleidoskop kulture” prošlog vikenda Novosađani imaju priliku da uživaju u još jednom spektaklu.

- Ovo je prva faza onog što čini projekat “Kaleidoskop kulture”, jer je u narednih pet nedelja planirano preko 400 programa sa 1.000 izvođača i 60 organizacija koji će se predstaviti publici na preko 80 mesta - najavio je Milenković. - Umetnici iz Evrope i sveta kroz “Kaleidoskop kulture” povezaće se sa našom loklanom scenom, umetnicima i organizacijama, a David Moreno je samo jedan od njih. Osim toga, drago mi je što smo uspostavili saradnju sa i sa Festivalom uličnih svirača. Moramo imati na umu da se ne ocenjuju pojedinci i organizacije već Novi Sad kao celina i kao buduća Evropska prestonica kulture. On je rekao da je Novi Sad u proteklih 20 godina prepoznat kao grad festivala, a sa konceptom “Kaleidoskopa kulture” manifestacije dobijaju dodatnu vrednost u kome kultura postaje način života.


JGSP „Novi Sad“ obaveštava putnike da će doći do privremene izmene trasa na linijama 3, 3a, 9, 9a, 60, 61, 62, 64 i 69. Zbog održavanja Festivala uličnih svirača i zatvaranja za saobraćaj Beogradske ulice od 30. avgusta do 01. septembra (do 02:00 časa), te od 17:00 časova 1. septembra do 02:00 časa 2. septembra autobusi će saobraćati na sledeći način:


LINIJE 3, 3a, 9, 9a, 60, 61, 62, 64
Smer iz Novog Sada: Autobusi sa Varadinskog mosta skreću desno na Kamenički put, levo u Ulicu Dunavske divizije, desno u Preradovićevu ulicu i dalje nastavljaju redovnom trasom.
Smer iz Petrovaradina: Od raskrsnice ulica Preradovićeva i Dunavske divizije autobusi skreću levo u Ulicu Dunavske divizije, desno na Kamenički put, levo u Ulicu kej Skojevaca, desno Trg vladike Nikolaja do Varadinskog mosta i dalje nastavljaju redovnom trasom.

LINIJA 69
Smer iz Novog Sada: Autobusi sa Varadinskog mosta skreću desno na Kamenički put do raskrsnice sa Ulicom Dunavske divizije i dalje nastavljaju redovnom trasom.
Smer sa Čardaka: Od raskrsnice ulica Kamenički put i Dunavske divizije autobusi saobraćaju pravo Kameničkim putem, levo u Ulicu kej Skojevaca, desno Trg vladike Nikolaja do Varadinskog mosta i dalje nastavljaju redovnom trasom.

Autobusi u smeru ka Petrovaradinu koristiće izgrađeno stajalište posle silaska sa Varadinskog mosta.

foto: facebook.com/UlicniSviraci

POPULARNO