Kiss Rock Fest u Kisaču - Van Gog, Nemir, Fet Red, Bez rikverca...


Ponovo će Kisač biti epi centar sjajnog Rock'n'roll-a

okupiće od rok zvezdica do najvećih zvezda naše rok muzičke scene, mlade i stare.

Kiss Rok Fest je festival koji se po prvi put održava u Kisaču, 1. septembra, na pomoćnom terenu FK „Tatra“.

Festival je održava sa ciljem da promoviše rok muziku okupljajući mlađu i stariju generaciju ljubitelja ovog muzičkog pravca. Svakako je Kisač prepoznat kao mesto u kom se rok muzika neguje i sluša od malih nogu, stoga je ovaj festival koncipiran tako da je delom takmičarskog, delom revijalnog karaktera.

Takmičarski deo je namenjen, upravo, najmlađim kreativcima i ljubiteljima rok muzike koji žele svoj rad da prikažu kako stručnom žiriju, tako i publici.

Konkurs za prijavu traje do 20. avgusta i prijava se vrše putem fejsbuk društvene mreže na stranici festivala kissrockfest. Pravo na učešće imaju mladi kreativci , kako vokalno instumentalni solisti, tako i grupe, uzrasta od 10 do 15 godina.

Revijalni deo okupiće kako mlade nade grupe Nemir, Fet Red i Bez rikverca, tako i jedno od najvećih imena naše muzičke scene grupu VAN GOG. U cilju promocije multikulturalnosti rok muzika čuće se i na brojnim jezicima, a slovačku muzičku scenu u Vojvodini će prezentovati grupa Southlanders iz Bačkog Petrovca.

U okviru festivala održava se manifestacija Bike rock village u saradnji sa MK Kisachcrows.

Festival se održava pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, a partner na projektu je Fondacija NOVI SAD 2021. Sponzor festivala je Calsberg Srbija.

foto: ilustracija: Pixomar/freedigitalphotos.net