Karnevalskom povorkom kroz centar Novog Sada završeni Dani Brazila


Tradicionalna 9. internacionalna manifestacija “Dani Brazila”
u Novom Sadu sinoć je završena jedinstvenom karnevalskom povorkom svih učesnika u ritmu sambe.

Šareni detalji, perje, ukrasi, osmesi, vesela atmosfera ispunili su centar grada i time potvrdili da su Brazilci i Srbi slični po temperamentu, gostoprimljivosti, humoru.

Sugrađani su tokom ovog vikenda imali priliku da se zabave uz raznovrstan program i radionice koje su bile na raznim mestima u gradu - na Štrandu, u plesnom centru „Alegro” i na Petrovardinskoj tvrđavi. Mogli su da uče o kapueri, perkusijama i sambi pod vođstvom iskusnih predavača iz Srbije i inostranstva.

Novosađanima se ponovo predstavio mentor brazilskih udaraljki Julijan Kramper iz Nemačke, a prvi put su se upoznali s Dancem maestrom Stinom koji je držao energične treninge kapuere. I ove godine naš grad bio je domaćin karnevalskoj muzi Majri Almen koja je podučavala sambu.

Festival je počeo u petak u organizaciji Udruženja građana „Artkor”, finansiraju ga Ambasada Brazila u Beogradu, Grad Novi Sad i kompanija „Veletabak”, uz partnersku podršku Turističke organizacije Novog Sada, JKP „Gradsko zelenilo” i plesnog studija „Alegro”.

izvor: dnevnik.rs, foto: facebook.com/danibrazila

POPULARNO