Karlovačka gimnazija se sprema za nastavu kineskog u novoj školskoj godini


Nastava kineskog jezika u Karlovačkoj gimnaziji od 3. septembra
odvijaće se u specijalno opremljenom kabinetu u podrumu škole.

Adaptacija dela podrumskog prostora se privodi kraju, a osim kabineta za kineski, ubuduće će tu biti još jedna učionica, mini-biblioteka s medijatekom i galerija.

– Za adaptaciju nekadašnje priručne sale za fizičko u aprilu smo od Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice na osnovu konkursa dobili 5,9 miliona dinara – kaže za Dnevnik direktor Karlovačke gimnazije Radovan Kovačević.

– Opremanje kabineta i nabavku nastavnih sredstava snosiće Konfucijev institut. Nastava u novoadaptiranom prostoru počeće na startu nove školske godine, a svečano otvaranje priredićemo u oktobru ili kada u novembru budemo obeležavali Dan škole. Osim radova u podrumu zgrade, u najstarijoj srpskoj gimnaziji u toku je krečenje hodnika, uz prethodnu sanaciju maltera gde je to potrebno. Kako kaže direktor, ti radovi se obavljaju pod nadzorom nadležnog Zavoda za zaštitu spomenika kulture, a finansiraju se iz buyeta škole i koštaće 1,7 milion dinara. Krečenjem će biti obuhvaćene i tri učionice u kojima je tokom letnjeg raspusta hoblovan i prelakiran parket.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija

POPULARNO