Igranke na Štrandu - Kao u dobra stara vremena


Festival se završava 20. avgusta kada će nastupiti „Frajle“

U okviru „Štrand letnjeg festivala“ petak je rezrevisan za igranku „Kao u dobra stara vremena“.

Namenjena je vremešnijim Novosađanima, kako bi se oni uz zvuke šlagera prisetili mladalačkih dana, korzoa, prvih ljubavi, zaboravljenih poznanstava...

- Zamišljeno je da šlager veče okupi naše najstarije sugrađane – kaže direktor produkcije „Nina medije“ Milena Biga za Dnevnik. – Večeri posvećene rok muzici, pesmama koje su obeležile šezdesete i sedamdesete godine prošlog veka imale su bolji prijem, a uživali su različite generacije. Činjenica je da svako tematsko veče petkom počne „stidljivo“, a kada se posetioci opuste, onda igranka zaista dobije pravi smisao. Predstoje nam još dva petka do kraja ovogodišnje manifestacije i verujemo da će odziv, ako nas vreme posluži, poput nekoliko prethodnih petaka, biti bolji.

Biga podseća da se subotom održavaju večeri „salse“, koje se sastoje od besplatnog časa, a potom i prave „salsa“ žurke, dok je nedelja posvećena „zumbi“ i „karaokama“. Da najmlađi nisu zaboravljeni svedoče i neke od akcija poput ona koja uvek izazove najveće interesovanje, a reč je o vajanju dvoraca od peska.

- Pravilo je da u pravljenju dvoraca od peska mogu da učestvuju samo deca, a najbolji uvek biva nagrađen sedmodnevnim boravkom na Kopaoniku za celu porodicu – istakla je Biga.

Organizatori „Letnjeg Štrand festa“ su „Kolor pres grupa“ i „Nina medije“ uz podršku Grada Novog Sada i Gradske uprave za privredu. Ovogodišnji festival završava se 20. avgusta kada će nastupiti „Frajle“.

izvor: dnevnik.rs, foto: facebook.com/strand.summer.fest

POPULARNO