GSP na mukama oko iznajmljivanja radnika


Gradsko saobraćajno preduzeće "Novi Sad" zaustavilo je
aktivnosti u postupku javne nabavke za usluge iznajmljivanja radnika, jer je jedna od zainteresovanih kompanija podnela zahtev za zaštitu prava ponuđača.

Zahtev je podnet pre isteka roka za podnošenje ponuda, o čemu će se izjasniti GSP, a odluku da li su prava ponuđača ugrožena doneće Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki. Vrednost posla je nešto više od šest miliona dinara, prenosi 021.rs.

GSP pokušava da angažuje radnike na poslovima brojanja putnika, sprovođenja anketa, pojačane kontrole ulaska i izlaska putnika, spremanju vozila ili radnih prostorija, povremenom kontrolisanju putnika na ulaznim kapijama Međumesne autobuske stanice i kontroli realizacije reda vožnje.

Kompanija koja je podnela zahtev za zaštitu prava ponuđača ranije je tražila objašnjenje pojedinih stavki iz konkursne dokumentacije, a već u prvom obraćanju nagovestila je da bi moglo da dođe do podnošenja ovog zahteva. Takođe, naveli su da su "zbog dvosmislenosti dela konkursne dokumentacije prinuđeni" da prepisku dostave Agenciji za borbu protiv korupcije i Državnoj revizorskoj instituciji, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, agencije, foto: novisad.rs

POPULARNO