Grožđebal u Sremskim Karlovcima od 7. do 9. septembra: Zorule, Frajle, Bajaga...


Popularna manifestacija u slavu grožđa i vina
„Karlovačka berba grožđa” biće u Sremskim Karlovcima održana od 7. do 9. septembra, a publika će ove godine imati priliku da u okviru muzičkog programa vidi poznata imena domaće zabavne muzike, kao što su „Frajle”, Sergej Ćetković, te „Bajaga i instruktori”.

Ljubitelji narodnog stvaralašta imaće priliku da vide kulturno-umetnička društva iz Sremskih Karlovaca, Novog Sada, Šapca, Beočina, Pančeva i Bukovca. Poštovaoci tamburaške muzike tokom Grožđebala uživaće u nastupima ansambala „Romansa”, „Zorule”, „Vilenjaci”, orkestra Save Vukosavljeva. Deo tamburaških ansambala sviraće s nove bine Ulici patrijarha Rajačića, čime se broj mesta za izvođenje programa povećava.

U prepodnevnim satima drugog i trećeg dana manifestacije predviđen je bogat program za mališane, a nisu zaboravljeni ni ljubitelji di-džej zvuka, za koje je poslednje dve godine rezervisana bina u dvorištu Muzeja. Ove godine program je dopunjen pozorišnim komadima koji će se odigravati u Svečanoj sali Karlovačke gimnazije. Po rečima predsednika opštine Sremski Karlovci Nenada Milenkovića, lokalna samouprava se na taj korak odlučila polazeći od činjenice da „Karlovačka berba grožđa”, osim privredno-turističkog karaktera, traba da ima i kulturni i zadovolji potrebe publike za takvim sadržajima. Tako će u subotu na programu biti „Slike iz života vladike Nikolaja Velimirovića”, a u nedelju monodrama „Život je loto”.

Kao i dugi niz godina pre, uoči manifestacije u Zavičajnoj zbirci Sremski Karlovci biće otvorena izložba vina karlovačkih vinara, a nakon toga u najstarijoj srpskoj gimnaziji održan koncert hora Eparhije sremske „Sveti Nikolaj”.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: novisad.rs

POPULARNO