Gradić ponovo umetnički kvart - Festival uličnih svirača do 1. septembra


Tradicionalnom povorkom od Trga slobode do Beogradske kapije
na Petrovaradinu u Novom Sadu je otvoren 18. Festival uličnih svirača.

Tokom tri dana festivala - do 1. septembra, Gradić će ponovo postati umetnički kvart, na čijim ulicama će se smestiti muzika, filmovi, pozorište, izložbe i performansi.

Festival je otvoren povorkom učesnika od Trga slobode u Novom Sadu, do Beogradske kapije u Petrovaradinu, gde koncert održao španski pijanista David Moreno.

Bend Svemirko, Sara Renar, Ana Ćurčin i Sana Garić glavna su imena domaće selekcije Festivala uličnih svirača - Gradić festa.

Celokupan program će sadržati i strane izvođače, filmske projekcije, izložbe, pozorišne predstave i performanse koji će biti izvedeni na ulicama Gradića.

Nezavisna omladinska pozorišna produkcija Reflektor teatar iz Beograda sa uspehom uvodi angažovan nov i različit pozorišni izraz u polje mejnstrima. U Gradiću će izvesti dve hit-predstave, "Muškarčine", pozorišni dokumentarac na temu poimanja muškosti, i "Smrt fašizmu! O Ribarima i Slobodi", priču o heroju SFRJ revolucije Ivi Loli Ribaru, koja nudi reviziju borbe protiv fašizma u doba narastajućih nacionalizama širom Evrope.

Festival uličnih svirača – Gradić fest, organizuje Umetnička asocijacija "Inboks" iz Novog Sada uz pokroviteljstvo Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje.

izvor: Tanjug, agencije, foto: facebook.com/UlicniSviraci

POPULARNO