Grad će nastaviti da brine o Spensu: Po svojoj nameni i izgledu "nešto što može da se menja"


Sednica Skupštine grada Novog Sad, posle prekida i pauze u radu
održana je u sredu, a usvojeno je 36 tačaka dnevnog reda. Iako je možda najvažnija tačka bila ona koja se odnosila na usvajanje budžeta Grada u periodu od 1. januara do 30. juna tekuće godine, sva pažnja je preusmerena na 35. tačku, koja se odnosila na odluku o podizanju spomenika svim nevinim žrtvama u Novom Sadu 1944. i 1945. godine.

Odbornici Skupštine grada raspravljali su o budžetskoj potrošnji u prvoj polovini ove godine, a na dnevnom redu je bio i izveštaj o poslovanju dva velika gubitaša Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća i SPENS-a za koje se traži rešenje.

U izveštaju o poslovanju SPENS-a za prošlu godinu, navedeno je da je gubitak u prošloj godini premašio 300 miliona dinara  a iako je Grad dao 400 miliona dinara iz budžeta, ukupni gubitak sada iznosi 719 miliona dinara.

Gradonačelnik Miloš Vučević je istakao da ovo nije 1978. godina, kada SPENS nije imao konkurenciju, da danas živimo u kapitalističkom dobu, ali  će Grad nastaviti, koliko god je to moguće, da brine o ovom sportsko - rekreativnom centru.

Vučević je dodao i da su za njega "tvrđava, Gradska kuća, Vladičanski dvor i slični objekti, simboli grada, a da je SPENS, ipak, po svojoj nameni i izgledu, " nešto što može da se menja".

Pred odbornicima je bilo i nekoliko urbanističkih planova. Između ostalog, planira se gradnja stambenih blokova za pripadnike snaga bezbednosti i atletskog stadiona i dvorane.

"Nekoliko urbanističkih planova je danas na dnevnom redu, kao što je gradnja stanova u naselju Jugovićevo, gde su infrastrukturni radovi u toku", rekao je Vučević i dodao da možemo očekivati da će izgradnja tih objekata započeti  2019. godine.

izvor: Tanjug, rtv.rs, agencije, foto: NSinfo

Rušenje Spensa postaje realnost? "Novi objekat imao bi bolje sadržaje, modernije sportske hale..."