"Dunavska biblioteka" od danas na Štrandu - knjige, dnevna štampa, časopisi...


Desetu godinu otkako „Najlepša biblioteka na najlepšoj plaži
na Dunavu” uspešno radi u korist svojih sugrađana, počevši od srede, 1. avgusta, posetiocima Štranda omogućeno je da iznajme knjigu, pročitaju novine, ili prisustvuju kulturnim programima u novom, većem i lepšem objektu biblioteke.

Projekat njegove izgradnje, pod nazivom „Dunavska biblioteka”, realizovan je saradnji sa JKP „Gradsko zelenilo”, kao deo Strategije održivog razvoja Grada Novog Sada od 2016. do 2020. godine.

Tokom avgusta, svi posetioci Štranda biće u mogućnosti da besplatno iznajme sada još veći broj odabranih naslova knjiga za odrasle i decu, pročitaju dnevnu i nedeljnu štampu i časopise i prisustvuju kulturnim programima i edukativnim radionicama. Pozajmica knjiga biće dnevna, a vršiće se uz člansku kartu Biblioteke ili uz lični dokument.

Osim dnevne i periodične štampe na srpskom jeziku, posredstvom Agencije „Heror Media Pont”, korisnicima Biblioteke, kao i prethodnih godina, biće dostupna štampa na jezicima nacionalnih manjina, a uz učešće Centra za razvoj manjinskih i lokalnih medija „Minority & Local Media Development Center”, po šesti put, realizovaće se projekat „Pod krošnjama na Štrandu”, koji obuhvata aktivnosti u svrhu promocije jezika i kulture nacionalnih manjina u Novom Sadu, namenjen prvenstveno deci uzrasta 5–12 godina. Radionice se održavaju svakog radnog dana, od 19 do 20 časova.

foto: ilustracija, Ben Schonewille/freedigitalphotos.net

POPULARNO