Čistoća: Obaveštavanje inspekcije o uklanjanju deponije bilo je naša obaveza


JKP "Čistoća" reagovalo je povodom medijskih natpisa u vezi sa
prijavom protiv Svetozara Jovičića iz udruženja "Komšija" i navelo da ona nije nadležna za uklanjanje divljih deponija iz Beočina jer ta opština ima organizovano preduzeće za, između ostalih, i tu delatnost.

Kako je saopštila "Čistoća", ona nema nadležnost u izricanju madatnih kazni i za to postoje nadležne institucije i službe.

"Naše mobilne ekipe na terenu su uočile da se udruženje građana "Komšija" bavi upravljanjem otpadom protivno pozitivnim zakonskim propisima, kao i ugrožavanjem bezbednosti građana skladištenjem otpada na način koji ugrožava bezbednost građana i imovine, o čemu smo obavestili nadležnu inspekciju, što je naša obaveza", navodi se u saopštenju "Čistoće".

Ovo javno-komunalno preduzeće zaključuje da se ovo udruženje građana bavi obmanjivanjem javnosti "plasiranjem dezinformacija".

Podsetimo, osnivač novosadskog udruženja "Komšija" Svetozar Jovičić osuđen je, po prijavi preduzeća "Čistoća", jer je očistio deponiju pored Beočina, koja je bila opasna za okolinu. Nakon ove prijave i odluke suda, Jovičić je 1. avgusta dobio opomenu po kojoj na osnovu pravosnažne presude treba da plati 25.000 dinara novčane kazne i 1.000 dinara paušalnih troškova. Povodom čitavog ovog slučaja reagovao je i Ekološki pokret Vrbasa tražeći ostavku direktora "Čistoće".

izvor: 021.rs, agencije, foto: ilustracija

Očistio deponije - preti mu zatvor: "Za moj Dunav spreman sam da idem i na robiju ako treba"