Brže se prave deponije nego što Čistoća stigne da ih ukloni


Novosadska "Čistoća" ima problema da obezbedi dovoljno ljudi
kako bi se uklonio sav krupan otpad sa gradskih ulica, jer nesavesni građani konstantno odlažu smeće na mestima gde to nije predviđeno.

Slike sa ulica Novog Sada, gde pored kontenjera stoje mini deponije koje čini nameštaj ili drugi veći otpad, ili gomile smeća na mestima gde nema nikakvog kontenjera, skoro su svakodnevna pojava. Novosađani kada vide ove gomile smeća, sa kojih se leti zbog visokih temperatura širi još nesnosniji smrad, optužuju "Čistoću" za nerad, ali u ovoj gradskoj firmi napominju da se trude da sve uklone i da građani treba da budu svesni da ove deponije prave njihove komšije.

"Problem sa odlaganjem krupnog i kabastog otpada, kao i građevinskog šuta, imamo na teritoriji celog Novog Sada. Iako gotovo svakodnevno apelujemo na građane da takav otpad ne odlažu pored kontejnera, iako je na Gradskoj deponiji omogućeno besplatno odlaganje takvog smeća, pojedini nesavesni građani se na takve apele oglušuju. Dakle, nije pitanje zašto se danima ne nosi krupni otpad – jer se on nosi svakodnevno sa brojnih lokacija u Novom Sadu. Pitanje je zašto pojedini naši sugrađani i komšije i pored toga što je takvo ponašanje kažnjivo zakonom, i dalje ostavljaju krupni otpad gde god stignu", navode za 021.rs u Službi za informisanje "Čistoće".

izvor: 021.rs, foto: ilustracija