Željko Brkić: Radujem se prilici da ponovo treniram s igračima Vojvodine


Miloš Krasić i Željko Brkić, nekadašnje zvezde i legende
FK Vojvodina, a uz to i bivši reprezentativci naše zemlje, ovih dana izrazili su želju da treniraju s crveno-belima.

Trener Novosađana Aleksandar Veselinović s velikim simpatijama prihvatio je takvu mogućnost i rekao:

- Velika su to imena našeg kluba i naravno da imaju našu punu saglasnost da treniraju s ekipom. Mladim igračima Vojvodine biće velika čast da rade s takvim veličinama, a ujedno ćemo se potruditi da im pomognemo da uđu u željenu formu i nastave svoje karijere u inostranstvu.

Što se golmana Željka Brkića tiče, u Voši je branio od 2004. do 2011. godine (96 nastupa), s tim da je dve sezone proveo na pozajmici u Proleteru sa Slane bare (31 utakmica). Put ga je potom odveo u italijanski Udineze (43 puta čuvao njegovu mrežu), čiji je član bio pet sezona, s tim da je odlazio na pozajmice u Sijenu (18), Kaljari (21) i Karpi (4). Od 2016. godine branio je za grčki PAOK, a trenutno je slobodan igrač. Gol selekcije Srbije čuvao je u 11 utakmica. Brkić je nedavno uspešno operisao leđa, hirurški zahvat izveden je besprekorno i bez problema je prošao period rehabilitacije. On se već nalazi u punom treningu, radi i sa kondicionim trenerom Aleksandrom Jankovićem, na putu je povratka i treninzi s Vošom i te kako bi mu dobro došli u nameri da pronađe novi angažman.

- Radujem se prilici da ponovo treniram s igračima Vojvodine – naglasio je nekadašnji reprezentativac Srbije (11 nastupa). – Ljudi imaju pogrešnu sliku o mojoj povredi, a operacija u Nemačkoj je odlično protekla, u punom sam treningu i želim da na delu pokažem da sam spreman za nove izazove. Radiću s ekipom do njenog odlaska u BiH, ali i po povratku, kako bih ušao u punu formu do početka nove sezone.

Bez ikakve je sumnje da će zajednički treninzi s velikim imenima Vojvodine, ali i srpskog fudbala, dobro doći sadašnjim fudbalerima novosadskog superligaša, koji su odrastali diveći se, između ostalih, i majstorstvu i umeću Miloša Krasića i Željka Brkića.

izvor: dnevnik.rs, foto: fkvojvodina.rs

Brkić i Krasić u FC “Vujadin Boškov” - treniraju sa Vošom

POPULARNO