Za dve nedelje i drumski saobraćaj preko novog Žeželjevog mosta


Oko 20. jula preko novog Žeželjevog mosta u Novom Sadu
krenuće i dumski saobraćaj, najavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović tokom prekjučerašnje posete Subotici, prenosi Dnevnik.

Kako je rekao, tako će se, 19 godina od rušenja Žeželjevog mosta, preko novog drumsko-železničkog mosta preko Dunava u Novom Sadu ponovo uspostaviti saobraćaj u punoj funkciji.

Tu infomaciju predsednik Pokrajinske vlade izneo je pred Subotičanima pozivajući novinare da datum ne shvate doslovce već okvirno, pošto u zavisnosti od vremenskih prilika i drugih okolnosti, pristupne saobraćajnice za drumski saobraćaj mogu biti završene i nekoliko dana ranije, ali i nekoliko dana kasnije.

Nakon toga ćemo imati još tri meseca posla da se postojeći montažni most ukloni. Ti radovi su polako privedeni kraju, istakao je Mirović.

Izgradnjom pristupnih saobraćajnica novom mostu stiču se preduslovi da na Dunavu kod Novog Sada ubuduće budu tri mosta jer će zamena novom „Žeželju”, montažno-demontažni drumsko-železnički most, nakon 18 godina funkcije, biti demontiran i uklonjen. Taj most još je značajan jer preko njega prelazi teretni saobraćaj te će tek po uspostavljanju saobraćaja kamiona preko novoizgrađenog mosta, stari otići u penziju.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: nsbuild.rs

Saobraćaj preko novog Žeželjevog mosta do početka Exit festivala?

POPULARNO